Erhverv

Kuldsejlet outletcenter er endt i en konkurs

Et stort outletcenter bliver ikke til noget og er nu taget under konkursbehandling.

Her ses en illustration af outletcenter-projektet Holmstaden, der altså ikke bliver til noget. Illustration: Holmstaden

Et kuldsejlet projekt om et 27.000 kvadratmeter stort outletcenter i Kolding er nu endt i en konkurs.

Selskabet Nordic Design Village A/S, der stod bag projektet Holmstaden, som i første omgang skulle bestå af 59 butikker og 100 boliger, er således taget under konkursbehandling ved Skifteretten i Sønderborg.

Det bliver bekræftet af advokat Jens Christian Krabbe, der er indsat som kurator i konkursboet.

»Jeg har netop overtaget konkursboet og kan derfor endnu ikke sige så meget. Men selskabet blev først sendt til tvangsopløsning og senere begæret konkurs, fordi det ikke har afleveret regnskab til tiden og den seneste tid ikke har haft nogen ledelse,« siger han.

Den prominente advokat Jørn Bonnesen, der har været med til at redde Jensens Bøfhus og i mange år var kendt som fodboldspilleren Christian Poulsens rådgiver, var den sidste direktør, der nåede at stå i spidsen for Nordic Design Village.

Han sad desuden i virksomhedens bestyrelse, som velhaveren Erik Moritz Hansen stod i spidsen for.

Outletcenteret i Kolding havde været i støbeskeen i mange år, men blev i sommeren 2018 sparket til hjørne, da Nordic Design Village ikke havde sat byggeriet i gang inden for kommunens frist.

Nordic Design Village havde i 2016 og 2017 et samlet underskud efter skat på mere end 45 mio. kr. I regnskabet for 2017 blev det forklaret, hvorfor projektet aldrig blev realiseret inden tidsfristen midt i 2018.

»Det har ikke været muligt at finde investorer til outletcenteret indenfor denne tidsfrist. Selskabet er derved blevet forpligtet til at tilbageskøde Holmsmindegrunden til Kolding Kommune,« stod der i regnskabet.

BRANCHENYT
Læs også