Erhverv

Falck har afsluttet sin turnaround: »Ambitionen er at blive førende i vores branche«

Falck vil nu rette fokus mod at stabilisere forretningen samt tiltrække nye kunder.

Jakob Riis, topchef i Falck. Foto: PR/Carsten Snejbjerg

Falck har rystet krisen af sig og er nu klar til at få nye kunder i butikken. Sådan lyder det selv fra ambulanceselskabet i forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet for tredje kvartal.

Falck har således afsluttet sin finansielle turnaround, og selskabet har samtidig forbedret resultatet for sjette kvartal i træk.

»Opstart af nye kontrakter lægger et kortvarigt pres på den underliggende indtjening, men bliver mere vigtig, når Falck fokuserer på den mellemlange og lange bane. Flere nye kontrakter i 3. kvartal er et tegn på tillid til Falck og det, vi tilbyder,« udtaler adm. direktør i Falck Jakob Riis i forbindelse med regnskabet.

Nye kontrakter på ambulancedrift i USA, Sverige og Storbritannien bidrog positivt til omsætningen, men det var ikke nok til at sikre, at toplinjen voksede. Den endte således på 3.403 mio. kr., og i lokale valutaer faldt den med 2,5 pct. sammenlignet med samme periode i 2018.

Det rapporterede driftsresultat før andre poster (EBITA) steg fra 123 mio. kr. i samme periode i fjor til 166 mio. kr., og det resulterede i en underliggende EBITA-margin på 4,9 pct. Til sammenligning endte Falck med en EBITA-margin på 5,5 pct. i tredje kvartal 2018.

For hele året venter Falck, at omsætningen vil falde med ca. 1 pct. pga. frasalg, kontraktoptimering og lavere abonnementsvolumen.

Samtidig venter Falck, at driftsresultatet før andre poster vil ligge over niveauet for 2018, hvor det endte på 275 mio. kr.

»Selv om vi nu forlader turnaroundfasen, vil vi stadig skubbe på for fortsat effektivisering og omkostningsoptimering, da vi ser et stort potentiale i at forbedre vores konkurrenceevne yderligere,« siger Jakob Riis, der efter den finansielle turnaround har sat nye mål for Falck.

»Ambitionen er at blive førende i vores branche og stræbe efter at blive vores kunders foretrukne leverandør af ambulancetjeneste og sundhedsydelser. Vi kan kun lykkes med det, hvis vi er et fantastisk sted at arbejde for vores nuværende og fremtidige medarbejdere. At nå dette mål vil være vores pejlemærke i de kommende år,« siger Jakob Riis.


 
Q3 2018 Q3 2019
Omsætning 3488 3403
Driftsresultat (EBIT) 70 124
Resultat (fortsættende aktiviteter) -53 46
BRANCHENYT
Læs også