Erhverv

Det digitale økosystem er ved at blive hverdag for ejendomsbranchen

FinTech, InsurTech, UrbanTech og ConTech er alle begreber, der er med til at sætte den digitale dagsorden for ejendomsbranchen. Senest er PropTech kommet til, og midt i november ser en ny innovationshub – PropTech Denmark – dagens lys. Digitaliseringen er ved at være total.

I sommeren 2016 indgik IBM et globalt samarbejde med ISS, der går ud på at hjælpe den globale servicegigant med at gøre 25.000 bygninger verdenen over intelligente. Det er afsættet til, at man nu har meldt sig på banen som medstifter af PropTech Denmark. Foto: ISS Som det ses på grafikken fra PropTech Denmark indgår PropTech som en del af et helt økosystem af teknologibegreber, der er skudt frem over de seneste år. Grafik: PropTech Denmark

I løbet af de seneste år er flere nye begreber dukket op i det danske sprog. FinTech, InsurTech og UrbanTech er blot nogle af dem, og nu er endnu et poppet op i vores ordforråd, nemlig PropTech.

Mens de øvrige dækker over teknologi til henholdsvis den finansielle sektor, forsikringsbranchen og intelligent byudvikling, dækker PropTech – en forkortelse for Property Technology – over teknologi til ejendomsbranchen. Både når det gælder drift og vedligeholdelse samt investering. ..

Læs også