Erhverv

Ørsted vil frasælge 25 pct. af havvindprojekt i USA

Ørsted indleder forhandling om salg af en fjerdedel af sit amerikanske havvindmølleprojekt Ocean Wind til amerikansk energiselskab.

Foto: Ørsted

Ørsted og det amerikanske energiselskab Public Service Enterprise Group (PSEG) indleder nu eksklusivforhandlinger med henblik på, at PSEG kan blive egenkapitalinvestor i Ørsteds Ocean Wind-projekt.

Det oplyser Ørsted i en selskabsmeddelelse.

PSEDG er et energiselskab med et forsyningsselskab, der betjener 2,3 mio. elkunder i New Jersey, hvor Ørsted har sikret sig retten til at opføre et stort havvindmølleprojekt, der hedder Ocean Wind.

Med forbehold for forhandlinger om en joint venture-aftale, due dilligence og nødvendige regulatoriske godkendelser vil PSEG købe 25 pct. af Ocean Wind.

Ocean Wind er et havvindprojekt på 1.100 MW, som fra sin placering ca. 25 kilometer ud for kysten ved Atlantic City skal levere ren strøm til mere end en halv million husstande i New Jersey.  Med forbehold for godkendelse og endelig investeringsbeslutning forventes Ocean Wind at blive sat i drift i 2024. 

Ørsted-aktien faldt tidligere på dagen med 10 pct., efter at den danske havvindkoncern skruede ned for de langsigtede prognoser. Det betyder blandt andet, at der skal findes store besparelser på stabsfunktioner.

Nyheden om forhandlingerne og den eventuelle handel har ingen direkte indflydelse på Ørsteds tidligere udmeldte forventninger til regnskabsåret 2019, oplyser Ørsted.

BRANCHENYT
Læs også