Erhverv

Flere abonnenter på TV2 Play skæpper i kassen hos TV2

Streamingtjenesten TV2 Play vokser, og det giver flere millioner til TV2's pengekasse, viser regnskab.

TV 2-bygningerne på Kvægtorvet i Odense. Foto: Ole Steen

TV2 har fået flere kunder på sin streamingtjeneste TV2 Play, og det har sendt tv-kanalens overskud i vejret.

Det viser TV2's regnskab for de første ni måneder af 2019, der er offentliggjort torsdag.

TV2 har flere end 500.000 kunder på TV2 Play, og direktør Anne Engdal Stig Christensen fortæller, at der skal bruges mere krudt på at udvikle streamingtjenesten.

- Mediemarkedet er inde i en særdeles omskiftelig periode – ja, man kan nærmest tale om et paradigmeskift, siger Anne Engdal Stig Christensen i en pressemeddelelse.

- Men selv om vi oplever turbulens i branchen, har vi styr på økonomien på TV2, og vi skal udnytte vores momentum til at forstærke den digitale transformation af virksomheden og til at sætte yderligere turbo på udviklingen af især TV2 Play, siger hun.

Samlet har TV2 i årets første ni måneder haft en omsætning på 2,16 milliarder kroner, hvilket 73 millioner kroner højere end året før.

Det er især abonnementskroner fra TV2 Play, der trækker op, men TV2 har også fået flere millioner i kassen fra reklamer.

De højere indtægter har også givet TV2 et større overskud. Tv-kanalens driftsoverskud er steget med 13 millioner kroner til 259 millioner kroner.

2019 er indtil videre forløbet bedre end ventet. Derfor opjusterer TV2 forventningerne til hele året. Kanalen venter nu et driftsoverskud på 265-285 millioner kroner.

TV2 er ejet af den danske stat. Tv-kanalen har tidligere modtaget licens, men det stoppede i 2004, og i dag kommer indtægterne fra reklamer og abonnementsindtægter fra tv-kanalerne og TV2 Play.

BRANCHENYT
Læs også