Erhverv

Her er Warren Buffetts problem til 858 mia. kr.

Berkshire Hathaways kontantbeholdning har ramt 128 mia. dollar. Superinvestor Warren Buffett har tilsyneladende svært ved at finde gode investeringer.

Berkshire Hathaway-topchef Warren Buffett har 128 mia. dollar, som han venter på at investere. Foto: AP Photo/Nati Harnik)

De fleste vil anse det som værende et luksusproblem, men Berkshire Hathaway-topchef Warren Buffett kæmper med en pengetank, der bare vokser og vokser, og som i årevis har lagt en dæmper på afkastet, hvilket har fået flere investorer til at miste tålmodigheden.

Berkshire, der ejer hundredvis af selskaber samt børsnoterede aktier for i omegnen af 200 mia. dollars, offentliggjorde lørdag sit regnskab.

Beholdningen af kontanter har ramt 128 mia. dollar eller 858 mia. kr., hvilket er en fordobling på fem år og vidner om, at Warren Buffett har svært ved at finde gode investeringer.

Den bugnende pengetank er en udfordring, fordi den stort set ikke giver noget afkast.

Buffett har tidligere haft held med at skrabe kontanter sammen til den helt rigtige mulighed bød sig, men beløbet er i dag så stort, at investerings-universet er begrænset, og flere investorer har mistet tålmodigheden - bl.a. hedgefonden Wedgewood (læs mere i Wedgewoods brev til investorerne).

Andre ser pengetanken som en værdifuld option, hvis aktiemarkedet rammes af en ordentlig nedtur, og Warren Buffett kan gå på discount-indkøb.

Imens synes den nu 90-årige Warren Buffett at tage det stille og roligt.

Trods de lidet arbejdsomme kontanter, lagde Berkshire 16 mia. dollar til formuen i et overraskende godt tredje kvartal.

BRANCHENYT
Læs også