Erhverv

Ryanair løfter resultaterne - ser risiko for større MAX-forsinkelser

Foto: Fredrik von Erichsen/AP

Det irske lavprisluftfartsselskab Ryanair løftede både omsætningen og overskuddet i sit andet kvartal 2019/20, hvor sidstnævnte post også var noget bedre end ventet i markedet.

Til gengæld venter selskabet yderligere forsinkelser i sin flådeudskiftning grundet Boeing 737 MAX-udskydelser, og det betyder også en udskydelse af planlagte omkostningsbesparelser.

For hele 2019/20 forbliver Ryanair også forsigtig i sine forudsigelser, og forventningerne til hele årets nettooverskud indsnævres fra 750-950 mio. pund til 800-900 mio. pund.

- Desværre er vi - grundet 737 MAX-leveringsforsinkelser - nødt til at skære i eller lukke en række af vores tabsgivende baser i vinter, hvilket vil føre til jobnedskæringer for piloter og kabinepersonale. Vi fortsætter samarbejdet med vores ansatte og deres fagforeninger for at færdiggøre denne proces, skriver Ryanair i sit regnskab.

- Vi venter nu, at vores første MAX-fly tidligst vil blive leveret i marts/april 2020. Risikoen for yderligere forsinkelser er stigende. Vi er stadig overbeviste om, at dette "game changer-fly" vil transformere vores omkostningsbase og vores forretning i det kommende årti. Men grundet disse forsinkelser vil vi ikke se nogen af de forventede omkostningsbesparelser før regnskabsåret 2020/21, fortsætter det irske selskab.

I andet kvartal isoleret set var resultaterne dog rigtig pæne for Ryanair. Selskabets omsætning voksede med 12 pct. til 3077,5 mio. pund, mens nettooverskuddet steg med 8 pct. til 910,2 mio. pund.

Ifølge Dow Jones Newswires var der blandt analytikerne ventet et overskud på 816,5 mio. pund efter et plus på 841,5 mio. pund i det tilsvarende kvartal sidste år.

Resultatet kom også i land, selv om brændstofregningen steg med 20 pct. til 802,9 mio. pund i andet kvartal i år sammenlignet med samme periode sidste år.

For hele året venter Ryanair ekstra brændstofomkostninger på 450 mio. pund.

BRANCHENYT
Læs også