Serier

Her er investorernes største frygt forud for præsidentvalget i 2020

Handelskrig og finanspolitik står øverst på investorernes dagsorden forud for det amerikanske præsidentvalg næste år.

Trumps handelskrig
USA's præsident Donald Trump skal næste år kæmpe om yderligere fire år i Det Hvide Hus. Foto: REUTERS/Leah Millis

Besvarelser fra 645 investorer på tværs af kloden viser, at de største bekymringer er handelspolitik, finanspolitik og skatter.

Det skriver investeringsbanken Morgan Stanley i en analyse forud for præsidentvalget i USA i 2020, ifølge Bloomberg.

Investorerne er mindst bekymret for immigration samt energi og klimapolitik. De fleste mener, at en demokratisk præsident vil være mere tilbøjelig til at stramme reguleringen af finanssektoren, deeskalere toldkrigen med Kina og ændre systemet for receptpligtig medicin.

Investorerne finder det samtidig mest sandsynligt, at en republikansk præsident vil forsøge at stimulere økonomien med finanspolitiske geværgreb.

»Markedsvolatilitet drevet af valget må forventes,« skriver Morgan Stanley.

»Investorernes forventninger står i kontrast til markedet, der har indpriset politisk status quo.«

Investeringsbanken mener hverken, at de brede aktieindeks eller tech- samt finanssektoren har indpriset det potentielle pres, der kan komme på aktiekurserne, hvis en demokratisk kandidat besejrer den siddende præsident Donald Trump.

Mens Trump selvsagt ventes at stille op igen i 2020, er det endnu uvist, hvem den demokratiske præsidentkandidat bliver.

Mens den demokratiske kandidat Bernie Sanders godt nok er selverklæret socialist, er det de færreste, der rent faktisk tror på, at han har en chance.

Det er mere sandsynligt, at Elizabeth Warren bliver nomineret af demokraterne.

Warrens kampagnemaskine kører i høj grad på at bekæmpe den store ulighed i USA og bl.a. finansiere en sundhedsreform ved hjælp af øget beskatning af de rigeste samt finansielle transaktioner.

Læs også