Erhverv

Netcompany nedjusterer forventningerne til toplinjevæksten

Netcompany nedjusterer forventningerne til omsætningsvæksten til 20 pct. for hele året, oplyser selskabet.

Administrerende direktør og medstifter af Netcompany André Rogaczewski. Her ses han, da Netcompany blev børsnoteret. Arkivfoto: Ritzau Scanpix/Philip Davali.

It-selskabet Netcompany ser sig nødsaget til at nedjustere forventningerne til årets toplinjevækst.

I stedet for den tidligere udmeldte forventning om en vækst i salget i intervallet 20,75 - 23,25 pct. målt i lokal valuta, venter Netcompany nu en vækst på omkring 20 pct. for året som helhed.

Selskabet forventer fortsat en ebita-margin i niveauet 26 pct.

Det oplyser Netcompany i forbindelse med selskabets regnskab for tredje kvartal, som er blevet offentliggjort onsdag morgen.

»Som et resultat af en lavere omsætningsvækst end forventet, har vi justeret vores forventninger til omsætningsvæksten for hele året til en samlet vækst på ca. 20 pct., dog med uændrede marginer fra den organiske del af virksomheden,« siger André Rogaczewski, topchef i Netcompany.

Netcompany kommer ud af årets tredje kvartal med en omsætning på 592 mio. kr., hvilket er en smule lavere end analytikernes estimat på 616 mio. kr.

Nettoresultatet lander på 103 mio. kr., hvilket var nogenlunde på niveau med analytikernes forventninger.

Til sammenligning landede it-selskabet i samme periode sidste år en omsætning på 490 mio. kr. og et nettoresultat på 78 mio. kr.

Til gengæld er der travlt på ansættelseskontoret i Netcompany. Siden tredje kvartal sidste år er medarbejderstaben vokset med ca. 500 personer, så Netcompany i dag beskæftiger lige under 2.350 medarbejdere.

Netcompany, 3. kvartal 2019. Nøgletal fra regnskabet:

Mio. kr. 3. kvartal 2019 3. kvartal 2018
Omsætning 592,1 490,3
Driftsresultat (ebita) 163,5 136,3
Nettoresultat 102,5 78,3
Læs også