Erhverv

Norwegian får bank på børsen efter planer om ny aktieemission

I alt vil Norwegian udstede 27,25 millioner nye aktier og sælge obligationer, der kan veksles til aktier, for et beløb, som ifølge det norske erhvervsmedie E24 løber op i omkring to mia. danske kroner. Foto: Johan Nilsson/tt.

Det norske lavprisluftfartsselskab Norwegian får tæsk på børsen onsdag formiddag i Oslo, hvor selskabet kan konstatere et fald i aktiekursen på 9,3 pct. til 41,78 norske kr.

Faldet kommer, efter at Norwegian tirsdag eftermiddag kort inden børsens lukketid annoncerede, at flyselskabet overvejer en aktieemission.

I alt vil Norwegian udstede 27,25 millioner nye aktier og sælge obligationer, der kan veksles til aktier, for et beløb, som ifølge det norske erhvervsmedie E24 løber op i omkring to mia. danske kroner.

Det bliver især de nuværende aktionærer i Norwegian, som selskabet håber spytter penge i kassen. De nye aktier er nemlig rettet mod nuværende aktionærerne.

Den endelig pris bliver dog afgjort mellem Norwegian og aktionærerne, så det vides ikke, hvor meget selskabet reelt får ind på aktieudvidelsen.

Tirsdag eftermiddag offentliggjorde Norwegian desuden trafiktal for oktober. De viste, at selskabet i måneden fragtede 3,1 mio. passagerer i luften, hvilket var et fald på 270.176 passagerer - eller 8 pct. - i forhold til samme måned sidste år.

Læs også