Erhverv

Lufthansa må se driftsindtjeningen falde - men lander bedre end ventet

Lufthansa havde i kvartalet en justeret driftsindtjening (EBIT) på 1,3 mia. euro - svarende til 9,7 mia. kr. - hvilket blandt andet blev påvirket af højere udgifter til brændstof på 171 mio. euro. Foto: AP/Axel Heimken

Det tyske flyselskab Lufthansa måtte se indtjeningen falde med 8 pct. i årets tredje kvartal, hvor besparelser ikke formåede at holde trit med faldende priser på det europæiske marked for flyrejser.

Lufthansa havde i kvartalet en justeret driftsindtjening (EBIT) på 1,3 mia. euro - svarende til 9,7 mia. kr. - hvilket blandt andet blev påvirket af højere udgifter til brændstof på 171 mio. euro.

Det var dog højere end ventet blandt analytikerne. Ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News inden regnskabet havde de ventet en justeret driftsindtjening på 1,2 mio. euro. i juli, august og september.

- I et fortsat stigende udfordrende markedsmiljø er det mere vitalt end nogensinde, at vi konsekvent overvejer alle vores påvirkninger og yderligere reducerer vores omkostninger, siger finansdirektør Ulrik Svensson i en kommentar til regnskabet.

Læs også