Erhverv

Bavarian Nordics fald i omsætning pressede driften ned

Fald i omsætningen for Bavarian Nordic smittede af på resterne af regnskabstallene. Foto: Steen Wrem Foto: Steen Wrem

Biotekselskabet Bavarian Nordic måtte se resultaterne vige i årets tredje kvartal, hvor et fald i omsætningen smittede af på resten af regnskabstallene.

Toplinjen faldt 35 pct. i juli, august og september til 144,1 mio. kr. fra 221,7 mio. kr. sidste år, hvilket pressede bruttoresultatet ned til 51,3 mio. kr.

Selskabets omkostninger på 147,9 mio. kr. betød, at kvartalet gav et driftsunderskud på 96,5 mio. kr. Sidste år var der i perioden et driftsoverskud på 19 mio. kr.

På bundlinjen havde Bavarian Nordic et tab på 99,2 mio. kr. i tredje kvartal, efter at kvartalet sidste år gav et overskud på 33,3 mio. kr.

Selskabet fastholder forventningerne til 2019 om en toplinje på 600 mio. kr., et driftsunderskud (EBIT) på 360 mio. kr. og et kapitalberedskab på 1000 mio. kr.

- Hovedparten af vores omsætning i 2019 er relateret til produktion og frigivelse af råvaccine til den amerikanske regering, hvoraf størstedelen vil finde sted i fjerde kvartal 2019, skrive selskabet i regnskabet, der er offentliggjort torsdag morgen.

Selskabet kunne i oktober fortælle, at det har betalt milliarder for de globale rettigheder til to af Glaxosmithklines vacciner - Rabipur/Rabavert og Encepur.

Det varsler ifølge topchef Paul Chaplin et nyt kapitel for selskabet, som er ved at blive et uafhængigt vaccineselskab med vedvarende profitabilitet:

- Selskabet er fuldt fokuseret på integrationen af produktionen af de to nye vacciner samt på at etablere de kommercielle funktioner, der skal hjælpe med at gøre disse til en succes, siger han i en kommentar til regnskabet.

- Vi arbejder frem mod påbegyndelsen af fase 3 med RSV-vaccinen i 2021, hvilket sikrer tilstrækkeligt med tid til at etablere en forbedret produktion i kommerciel skala samt en forbedret formulering for at dække behovene inden for denne blockbustermulighed, lyder det.

Læs også