Erhverv

SAS opjusterer resultatforventninger efter gode trafiktal

SAS venter nu et overskud på den post på 700-800 mio. svenske kr. mod den tidligere forventning om et "positivt" resultat før skat og engangsposter. Foto: Jens Dresling

Luftfartsselskabet SAS har haft bedre trafiktal i de seneste måneder, end selskabet umiddelbart selv havde budgetteret med.

Derfor løftes forventningerne til hele regnskabsåret 2018/19's resultat før skat og engangsposter.

SAS venter nu et overskud på den post på 700-800 mio. svenske kr. mod den tidligere forventning om et "positivt" resultat før skat og engangsposter.

- SAS' udsigter i regnskabet for tredje kvartal var, "at det vil blive udfordrende at nå et positivt resultat før skat og engangsposter i 2019."

- Som et resultat af stærke trafiktal og en forbedret enhedsomsætning er forventningerne blevet revideret, skriver SAS i sin meddelelse om trafiktal for oktober, der var sidste måned i regnskabsåret 2018/19.

Det er blandt andet et forbedret marked, men også tiltag fra SAS selv, der ifølge luftfartsselskabets ledelse har været med til at skabe fremgangen.

- På trods af et udfordrende år er vi glade for en stærk præstation på tværs af vores forretning i løbet af de seneste måneder af regnskabsåret 2018/19.

- Vi er opmuntrede over en forbedret balance i udbud og efterspørgsel i Skandinavien, og over at vores produktudbud kombineret med en determineret indsats mod mere bæredygtig luftfart begynder at tiltrække flere kunder, siger Rickard Gustafson, der er administrerende direktør hos SAS, i meddelelsen.

SAS-aktien stiger efter meddelelsen med 4 pct. til 11,85 kr.

BRANCHENYT
Læs også