Erhverv

Syv kommuner sænker skat på firmaejendomme

Dækningsafgiften på erhvervsejendomme falder næste år i seks kommuner og forsvinder helt i en enkelt by. Samlet er lettelsen markant mindre end i både 2019 og 2017. Skatten indbringer 2,3 mia. kr. og er fortsat meget udbredt i Storkøbenhavn.

Odense er en af de kommuner, der sænker dækningsafgiften på erhvervsejendomme. Foto: Joachim Adrian

På samtlige 98 rådhuse er budgetterne for 2020 vedtaget, og i syv kommuner bliver det lidt billigere at eje erhvervsbygninger. Seks kommuner sænker den såkaldte dækningsafgift, mens den helt forsvinder i Ringsted på Midtsjælland.

I 2018 indbragte dækningsafgiften på landsplan lige knap 2,3 mia. kr. ifølge Danmarks Statistik, og sænkningerne i de syv kommuner svarer til 24,3 mio. kr. eller omkring en procent af det totale provenu. Både i 2019 og 2017 lå de samlede lettelser i niveauet 85 mio. kr., og i 2016 var tallet godt 43 mio. kr. For 2018 udgjorde lettelsen under ti mio. kroner, og det lave niveau hænger formentlig sammen med, at statens belønning for at sænke kommunale skatter dét år var målrettet personskatten og dermed ikke omfattede dækningsafgiften...

BRANCHENYT
Læs også