Erhverv

Norwegian satser i Danmark med nye ruter

SAS bliver udfordret, når det norske lavprisselskab åbner korte ruter, hvor SAS også flyver. Danmark får syv nye ruter fra den kommende sommer.

Norwegian åbner korte ruter fra Danmark i direkte konkurrence med SAS.

Norwegian er i fuld gang med at finkæmme sit trafikprogram i bestræbelserne på at gøre selskabet mere lønsomt.

En række ruter er eller bliver lukket, men det norske lavprisselskab åbner også til en række nye destinationer. Fra Danmark etablerer Norwegian syv nye ruter fra foråret og sommeren næste år.

Fra København åbner Norwegian fem nye ruter til Hamburg og Palanga i Litauen samt de polske byer Gdansk, Poznan og Szczecin. Netop til fire af disse byer kommer Norwegian i direkte konkurrence med SAS, som er den eneste anden operatør til disse destinationer. Kun til Gdansk er der flere operatører.

Norwegian åbner også to ruter fra Billund til Stavanger og Bergen, som i dag betjenes af henholdsvis DAT og Widerøe.

»Vi mærker, at der er stor interesse for at opleve mere af Østeuropa, og derfor er vi glade for at kunne tilbyde mange nye ruter til spændende destinationer for rejsende i hele Skandinavien. Vi ser frem til at byde rejsende ombord på vores brændstofeffektive fly,« siger Magnus Maursund, Senior Vice President Commercial Short Haul i Norwegian.

De nye ruter markerer også et skifte i Norwegians strategi. Lavprisoperatøren har ændret fokus fra vækst til lønsomhed, og valget af destinationer er et led i oprydningen.

Selskabet har hidtil åbnet mange ruter og ekstra afgange til feriedestinationer i Sydeuropa med en flyvetid på 3-4 timer. De nye ruter er væsentligt kortere med en flyvetid på 1-1,5 timer.

»I bestræbelserne på at skabe en bedre lønsomhed har vi valgt at fokusere på kortere ruter, hvor vi kan transportere flere passagerer på en dag. Det vil øge vores muligheder for en lønsom operation,« siger Andreas Hjørnholm, kommunikationschef for Norwegian i Danmark.

I alt offentliggør Norwegian 16 nye ruter, hvoraf Danmark altså får de syv. Det åbnes også syv ruter fra Norge, hvoraf de to går til Danmark, og fire fra Sverige. Alle nye ruter har en kort flyvetid.

Norwegian har tidligere i år meddelt, at man lukker en række ruter fra København. Herunder flere direkte ruter til USA. Flere af ruterne er såkaldte sæsonruter, der kun flyves en del af året.

Læs også