Erhverv

Kinesiske Alibaba klar til børsnotering på 15 mia. dollar i Hongkong

På bare to årtier er kinesiske Alibaba vokset til en af det største aktører i den globale e-handel. Foto: AP

Kinas svar på Amazon, Alibaba, er klar med en sekundær notering på børsen i Hongkong måske allerede i næste uge.

Det skriver Bloomberg News.

Børsnoteringen vil rejse ny kapital på 15 mia. dollar til den største e-handelsplatform i Kina, siger kilder med kendskab til sagen.

Alibaba vil ikke kommentere rygterne.

Aktien handles i dag allerede på New York Stock Exchange.

- Selskabet vil angiveligt minimere risikoen i forbindelse med en eventuel amerikansk handelskrig, hvilket vil give mening, siger Danny Law, analytiker i Guotai Junan International, til Bloomberg.

Alibaba debuterede oprindeligt på børsen i 2014, da selskabet solgte aktier for 25 mia. dollar, hvilket fortsat er det største aktiesalg i historien, ifølge Bloomberg News.

Beslutningen dengang om at blive noteret i USA og ikke hjemme i Kina skyldtes, at Alibaba ikke kunne få myndighedernes godkendelse i Hongkong på grund af sin todelte aktiestruktur.

De samme myndigheder godkendte dog sidste år for første gang en ekstra aktieklasse for både mobilproducenten Xiaomi og madudbringskæmpen Meituan Dianping, og det har åbnet vejen for Alibabas mulige sekundære notering.

Alibaba stiger med 0,8 pct. i det amerikanske formarked.

10 idéer, der kan ændre Danmark
Ny serie fra FINANS: Følg 10 visionære og innovative iværksættere og deres idéer, der har potentialet til at redefinere dansk erhvervsliv.
Læs serien her
BRANCHENYT
Læs også