Erhverv

Bavarian får støtte fra storaktionærer til kapitalforhøjelse

Foto: Philip Davali Foto: Philip Davali

Bavarian Nordic har fået positive tilkendegivelser fra sine to største aktionærer, danske ATP og amerikanske Johnson & Johnson, om at deltage i den planlagte aktieemission, som planlægges gennemført som led i finansieringen af de vacciner, som Bavarian har købt af britiske Glaxosmithkline i en handel annonceret 21. oktober.

Der siger Rolf Sass Sørensen, der er direktør for selskabets investorrelation, ifølge Bloomberg News.

ATP og Johnson & Johnson ejer henholdsvis 6 og 5 pct. af aktierne i Bavarian.

Bavarian har tidligere oplyst, at selskabet planlægger salg af nye aktier for cirka 350 mio. euro - eller 2,6 mia. kr. - i første halvår af 2020 til finansiering af købet. Aktiesalget planlægges gennemført med fortegningsret for de eksisterede aktionærer og vil være fuldt garanteret af netop Citi og Nordea.

ATP oplyser, at pensionsgiganten støtter købet, mens Johnson & Johnson har afvist at kommentere sagen, skriver Bloomberg News.

Købet drejer sig om de globale rettigheder til to vacciner med en samlet omsætning på cirka 175 mio. euro. Bavarian skal betale 301 mio. euro ved transaktionens ventede indgåelse den 31. december. Der er desuden aftalt betingede milepæle på op til 495 mio. euro, som ventes at falde i 2020-2025.

Der er tale om vaccinerne Rabipur/Rabavert og Encepur.

Læs også