Erhverv

Bavarian afslutter indrulning til stort koppestudie

Bavarian Nordic har i mange år samarbejdet med de amerikanske myndigheder om koppevacciner og har til dato leveret godt 28 mio. doser af de nuværende udgaver til myndighederne. Foto: Carsten Andersen/Bavarian Nordic Foto: Bavarian Nordic

Bavarian Nordic oplyser mandag, at selskabet har afsluttet indrulningen af 1110 raske personer, der skal være med i det danske selskabs store fase 3-studie med en frysetørret version af koppevaccinen MVA-BN.

Midlet er allerede godkendt i en flydende-frossen udgave under navnet Jynneos. Den blev godkendt af de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, i september.

Bavarian Nordic fortalte allerede i midten af juni, at selskabet ville indlede indrulningen til studiet, og der er siden da ikke ændret i tidsplanerne.

Det danske selskab forventer således fortsat af afslutte fase 3-forsøget i 2021, og Bavarian regner herefter med at kunne opnå markedsføringsgodkendelse i 2022.

Bavarian Nordic har i mange år samarbejdet med de amerikanske myndigheder om koppevacciner og har til dato leveret godt 28 mio. doser af de nuværende udgaver til myndighederne.

Det er planen, at den frysetørrede udgave, der har længere holdbarhed, på sigt skal erstatte det eksisterende lager.

Til det formål indgik de amerikanske myndigheder i 2017 en stor kontrakt med en samlet værdi af 539 mio. dollar med Bavarian Nordic på levering af den frysetørrede udgave af vaccinen.

En del af pengene fra den kontrakt - omkring 39 mio. dollar - er gået til at gennemføre fase 3-studiet, og derudover går der også 100 mio. dollar til produktion af yderligere 13 mio. doser af den eksisterende koppevaccine, som skal leveres over de kommende år.

Størstedelen af kontrakten - på cirka 299 mio. dollar - bliver realiseret, når Bavarian kan levere de frysetørrede doser til myndighederne, fortæller selskabet.

BRANCHENYT
Læs også