Erhverv

Apples aktie stiger hastigt trods svindende overskud

I årets første ni måneder har telegiganten set sin driftsindtjening bakke med 10 pct. til 63,9 mia. dollar, mens omsætningen er faldet med 2 pct. til 260 mia. dollar sammenlignet med samme periode sidste år. Foto: Imaginechina via AP Images

På trods af en svindende indtjeningsmargin og en skuffende modtagelse af den nye iPhone 11 fortsætter Apples aktie med at levere. Aktiekursen er steget 65 pct. i år - næsten tre gange mere end gennemsnittet i S&P 500.

Det skriver Financial Times.

Aktiens positive ridt har medført, at iPhone-producenten igen kan kalde sig verdens mest værdifulde børsnoterede selskab foran Microsoft.

- Investorerne leder efter sikkerhed i et usikkert marked. De elsker, at Apple genererer en så pæn pengestrøm - det er en pengemaskine, selv om selskabet opererer i en relativ moden industri, siger Michael Kagan, porteføljechef hos Clearbridge Investments i New York, til Financial Times.

Det stod dog ikke skrevet på forhånd, at Apple-aktien i år skulle løbe fra resten af aktiemarkedet. Kursstigningerne følger nemlig i kølvandet på en række skuffende kvartalsregnskaber, der har lidt under en skuffende iPhone 11-lancering og faldende salgstal i Kina.

I årets første ni måneder har telegiganten set sin driftsindtjening bakke med 10 pct. til 63,9 mia. dollar, mens omsætningen er faldet med 2 pct. til 260 mia. dollar sammenlignet med samme periode sidste år.

Når aktien alligevel leverer flot, skyldes det ifølge investorer Apples aktietilbagekøbsprogram, høje serviceindtjening og store forventninger til 5G-netværket, skriver avisen.

BRANCHENYT
Læs også