Erhverv

DFDS præciserer forventningerne til 2019

Foto: Finn Frandsen

DFDS præciserer sine forventninger til årets finansielle resultater i sit regnskab for tredje kvartal, der er offentliggjort tirsdag morgen.

Rederiet forventer nu et EBITDA-resultat før særlige poster på 3,55-3,75 mia. kr. Tidligere forventede rederiet et driftsresultat mellem 3,50 og 3,80 mia. kr.

Samtidig er toppen blevet taget af forventningen til omsætningsvæksten. Den ventes nu at være omkring 6 pct. mod en forventning før om en vækst på 6-8 pct.

DFDS sænkede i forbindelse med sit regnskab for andet kvartal forventningerne ganske betydeligt. Inden da ventede selskabet en omsætningsvækst på 10-12 pct. i år og et driftsoverskud (EBITDA) på 3,80-4,00 mia. kr.

Og presset på toplinjen er fortsat i tredje kvartal, hvor opbremsningen i Europa har gjort DFDS mere forsigtig i sine prognoser.

- På grund af den igangværende opbremsning i Europa er den forventede omsætningsvækst nu omkring 6 pct. (før: 6-8 pct.). Risikoen for et no-deal-brexit i 2019 er reduceret, og forventningsintervallet for EBITDA før særlige poster er indsnævret til 3,55-3,75 mia. kr. (før: 3,5-3,8 mia. kr.), skriver DFDS i sit regnskab for tredje kvartal.

Læs også