Erhverv

DFDS-topchef ser lille økonomisk bedring i 2020

En opbremsning i den europæiske økonomi har resulteret i, at DFDS har måttet tage toppen af sine forventninger til årets omsætningsvækst.

Torben Carlsen, adm. direktør for DFDS tror på, at DFDS kan komme ind i 2020 med en stærkere økonomi. Foto: DFDS

Det er dog ifølge rederiets topchef, Torben Carlsen, ikke en markant opbremsning - og han tror, at der kan komme en lidt bedre økonomisk situation for DFDS i 2020.

Det siger han til Ritzau Finans tirsdag morgen, efter at rederiet er kommet med regnskab for årets tredje kvartal.

- Jeg tror egentlig, at vi kan være heldige at se en lidt stærkere økonomi ind i 2020. Vi kan selvfølgelig godt se, at Tyskland er ramt af en afmatning, men vores tyrkiske forretning ser ud til at få noget mere vækst i 2020, siger han.

Derudover kan en afklaring om forløbet for Storbritanniens udtræden af EU bedre den økonomiske situation, vurderer Torben Carlsen.

- Det er er ikke en markant opbremsning, vi ser, men vi ser især på passagersiden til England en opbremsning og lidt lavere fragtvolumener.

- Jeg forventer, at der i forbindelse med en afklaring af brexit kan komme en ketchupeffekt af folk, der har holdt sig tilbage, indtil de har vidst, hvad betingelserne for at lave forretning med England er, lyder vurderingen.

DFDS forventer nu, at omsætningen vil vokse omkring 6 pct. i 2019. Tidligere var forventningen en vækst på mellem 6 og 8 pct. I juli, august og september havde rederiet en omsætning på 4472 mio. kr., hvilket er 2 pct. mere end de samme tre måneder sidste år.

Den Engelske Kanal er et kernemarked for DFDS, der derfor har fulgt nøje med i udviklingen i brexit. Den seneste udvikling betyder, at rederiet nu ser en mindre risiko for, at Storbritannien forlader EU uden en aftale.

Derfor præciserer rederiet sin forventning til årets driftsresultat (EBITDA), der nu ses lande i intervallet 3,55-3,75 mia. kr. mod før 3,50-3,80 mia. kr.

- Vi tør ikke at sige, hvad det bliver, men vi kan se, at Nigel Farage (leder af Brexitpartiet, red.) ikke kommer til at stille op med kandidater de steder, hvor Boris Johnson ser ud til at vinde, siger Torben Carlsen.

Han henviser til, lederen af det EU-skeptiske parti har udtalt, at der ikke vil blive opstillet kandidater til det britiske parlamentsvalg 12. december de steder, hvor der er valgt konservative medlemmer til det britiske parlament. Det sker for at undgå en deling af stemmer fra brexit-tilhængere.

- Der er en fornuftig chance for, at de konservative får et flertal. Om de så kan omsætte det til at gennemføre den aftale, Boris Johnson har forhandlet på plads, synes jeg, er for usikkert at udtale sig om, lyder det fra topchefen.

Et flertal i det britiske parlament stemte i oktober for premierminister Boris Johnsons brexit-aftale. Den mangler dog endnu at blive vedtaget, hvilket først kan ske, efter at briterne har været i stemmeboksen.

Storbritannien står lige nu til at forlade EU 31. januar. Briterne kan dog godt forlade EU før, hvis skilsmisseaftalen bliver før den dato.

Selv om DFDS ikke regner med et aftaleløst brexit i 2019, kan det dog godt ske i 2020, lyder det fra Torben Carlsen.

- De når det ikke i år. Men der er stadig en reel risiko for det i 2020, vurderer topchefen.

Oven på regnskabet sender investorerne DFDS-aktien op med 2,4 pct. til 280 kr. efter kort tids handel på børsen i København.

BRANCHENYT
Læs også