Erhverv

Kinesiske Alibaba går på børsen i Hongkong

Alibaba ventes at starte et ugelangt roadshow allerede i dag for at indsamle interessen hos de globale institutionelle investorer i en bookbuildings-proces, og selve noteringen ventes at finde sted i ugen startende 25. november. Foto: Bloomberg photo by Qilai Shen

Den amerikansknoterede kinesiske e-handelsgigant Alibaba har fået blåstemplet en ansøgning om at blive noteret sekundært på børsen i Hongkong. Det skriver den Hongkongbaserede avis South China Morning Post.

Koncernen, der har base i kinesiske Hangzhou og som opererer verdens største online shoppingplatform, vil sælge op til for 15 mia. dollar aktier på Hong Kong Stock Exchange i en sekundær notering, der vil sende den tidligere britiske kronkoloni tilbage til toppen af verdens bedste børsintroduktionssteder.

Alibaba ventes at starte et ugelangt roadshow allerede i dag for at indsamle interessen hos de globale institutionelle investorer i en bookbuildings-proces, og selve noteringen ventes at finde sted i ugen startende 25. november.

Prisen for Alibaba-aktien vil blive fastsat 20. november ifølge velunderrettede kilder.

Alibaba steg tirsdag 0,1 pct. på børsen i New York, hvor aktien lukkede i 186,97 dollar.

Læs også