Erhverv

Verdens 11. største mejeriselskab på randen af konkurs

Dean Foods, der omsætter for næsten 50 mia. kr. årligt, gør et sidste forsøg på at redde sig selv.

Dean Foods har næsten 100 år på bagen, men har de senere år kæmpet med et stærkt faldende salg af traditionel mælk på det amerikanske marked. AP Photo/Carrie Antlfinger, File

Et af verdens største mejeriselskaber, amerikanske Dean Foods, er i store økonomiske problemer og gør nu et sidste forsøg på at redde sin skrantende forretning.

Dean Foods, der omsætter for næsten 50 mia. kr. årligt, har netop søgt om konkursbeskyttelse under de amerikanske Chapter 11-konkursregler. Det svarer til det, man herhjemme kender som rekonstruktion.

Dermed er Dean Foods i ly for sine kreditorer, imens selskabet forsøger at omlægge sin enorme gæld og finde en potentiel køber til selskabet.

Ifølge en meddelelse til den amerikanske fondsbørs er Dean Foods i forhandlinger med verdens fjerdestørste mejeriselskab, Dairy Farmers of America, om et salg af størstedelen af virksomheden.

Lykkes den handel ikke, er der stor risiko for, at Dean Foods må begære sig konkurs.

Dean Foods har næsten 100 år på bagen, men har de senere år kæmpet med et stærkt faldende salg af traditionel mælk på det amerikanske marked. Forbrugerne skifter i stigende grad til plantebaserede alternativer, og konkurrencen mellem de store mejerier er hård.

Samtidig har Dean Foods mistet millioner på tabet af en vigtig kunde, supermarkedskæden Walmart, som har bygget sit eget mejeri. De mange kvaler har alene i år fået aktien i Dean Foods til at falde med 80 pct.

Som en del af sin rekonstruktion har Dean Foods sikret sig et lån på 850 mio. dollars fra sine eksisterende långivere, heriblandt Rabobank. Det skal holde selskabet kørende, mens man forsøger at redde det.

Læs også