Erhverv

Mærsk-konkurrent med bedre regnskab end ventet

I tredje kvartal omsatte Hapag-Lloyd for 3,61 mia. dollar, og det blev vekslet om til et driftsresultat, EBIT, på 253 mio. euro. Til sammenligning havde analytikerne ifølge Bloomberg News ventet et EBIT på godt 248 mio. euro. Foto: AP Photo/Mark Lennihan

Rederiet Hapag-Lloyd har torsdag morgen aflagt et bedre regnskab for tredje kvartal end ventet, og forventningerne er præciseret op til den høje ende af det tidligere udmeldte interval.

I tredje kvartal omsatte Hapag-Lloyd for 3,61 mia. dollar, og det blev vekslet om til et driftsresultat, EBIT, på 253 mio. euro. Til sammenligning havde analytikerne ifølge Bloomberg News ventet et EBIT på godt 248 mio. euro.

For hele 2019 ser containerrederiet nu et driftsresultat, EBIT, i den øvre ende af det tidligere offentliggjorte interval på 0,5-0,9 mia. euro.

- Vi har opnået et meget hæderligt resultat efter ni måneder. På trods af geopolitiske spændinger og handelsrestriktioner, nød vi godt af højere transportvolumener og bedre fragtrater, samtidig med at vi holdt godt øje med vores omkostninger, siger Rolf Habben Jansen, administrerende direktør for Hapag-Lloyd ifølge regnskabet.

BRANCHENYT
Læs også