BREAKING

Kontorudlejer har underskud på 94 mio. kr. - om dagen

Kontorudlejningskoncernen Wework havde for kort tid siden kurs mod en gylden børsnotering. De planer kuldsejlede, topchefen blev fyret, og nu viser det sig, at Wework det seneste kvartal har tabt 8,5 mia. kr.

Weworks stifter og tidligere topchef, Adam Neumann, blev for nylig fyret og fik en fratrædelsespakke på 12 mia. kr. med sig.
Selskabet har det seneste kvartal haft et gigantisk underskud.
Foto: Mark Lennihan/AP

Den kriseramte kontorudlejningsgigant Wework har haft et underskud på 8,5 mia. kr. i tredje kvartal - det svarer til et tab på 94 mio. kr. om dagen.

Der er tale om en voldsom stigning i underskuddet, som i samme periode 2018 udgjorde 3,3 mia. kr.

Det skriver CNN, som er i besiddelse af et regnskab, som angiveligt blev præsenteret for kreditorerne onsdag.

Det gigantiske underskud skal ses i lyset af, at Wework i tredje kvartal fordoblede omsætningen, men kun til 6,3 mia. kr.

Wework lever af at langtidsleje kontorbygninger, istandsætte dem og leje dem ud i kortere perioder. Wework har mere end 500 kontorhoteller i 111 byer i 29 lande. Det var planen, at selskabet skulle på børsen i år, og der var udsigt til en kæmpe jackpot til ejerne, da selskabet tidligere har været vurderet til op mod 50 mia. dollars.

Planerne blev dog sat i bero og værdiansættelsen skruet voldsomt ned, da det viste sig, at investorerne ikke var synderligt interesserede i at købe aktier i Wework. Børsprospektet gav tilmed anledning til at selskabet og stifteren Adam Neumann nærmest blev latterliggjort. Tallene vi det aktuelle kvartalsregnskab viser, at investorernes skepsis tilsyneladende var velbegrundet.

Siden er Adam Neumann trådt tilbage og har accepteret at lade storaktionæren Softbank overtage kontrollen med selskabet. Den manøvre har dog kun forstærket kritikken, da det har vist sig, at Neumann fik en fratrædelsespakke på 12 mia. kr. med sig, da han forlod virksomheden. Småaktionærer har nu sagsøgt Neumann og Softbank, som anklages for at misbruge deres dominerende position i selskabet.

Efter en kapitalindsprøjtning på 35 mia. kr. ejer Softbank 80 pct. af Wework. Banken har indsat en ny ledelse i Wework, som nu er i gang med at lukke tabsgivende dele af forretningen og fyre en betydelig del af medarbejderne.

BRANCHENYT
Læs også