Erhverv

Volkswagen vil investere 60 milliarder euro i elbiler

Samtidig vil selskabet udvikle 75 forskellige slags elbiler og 60 hybridbiler.

En medarbejder arbejder på at samle en VW-ebil på en fabrik i Shanghai, Kina.  Volkswagen satser på, at der skal samles langt flere elbiler i fremtiden. Foto: REUTERS/Aly Song.

Den tyske bilproducent Volkswagen går nu all in på elbiler.

Derfor vil producenten nu investere 60 milliarder euro (ca. 450 mia. kr.) i elbiler inden 2024 samt udvikle 75 forskellige typer elbiler og 60 typer hybridbiler.

Det skriver blandt andet Reuters, efter Volkswagen præsenterede sin nye strategi på en konference fredag.

»Volkswagen fokuserer sine investeringer i fremtidens bevægelighed,« sagde formand for bestyrelsen i selskabet, Dieter Poetsch.

I alt vil selskabet bygge 26 millioner elbiler frem mod 2029, og derfor er der brug for en ny fabrik. Beslutningen om, hvor den nye fabrik skal være, vil blive taget inden udgangen af dette år.

Volkswagen har måtte nedjustere forventningerne til 2019 efter en flad udvikling i bilsalget i år. Det adresserede den administrerende direktør i Volkswagen, Herbert Diess, også på konferencen.

»I lyset af en dårligere økonomisk situation, arbejder vi også med at øge produktiviteten, effektiviteten og bundlinjen, så vi er sikre på at nå vores mål,« lød det fra Herbert Diess.

Læs også