Erhverv

Jøsses, det holdt hårdt med at komme til EM

De virkede rystede, de danske spillere, mod et fysisk irsk hold, som sent var ved at skabe spænding i en kamp, der ikke går over i historien for skønspil. Denne aften handlede det om et resultat: 1-1.

Fem kvarters stilstand, fem-syv minutters nervepirrende afslutning. Men danskerne er formentlig ligeglade med det kunstneriske indtryk efter at have tilkæmpet sig det ene point, der skulle til for at komme til EM.

I en hektisk slutfasen evnede det danske hold at forsvare sig til 1-1, hvilket rakte til kvalifikation til EM, blandt andet med kampe i Parken næste sommer.

Et kvarter før tid kom den vigtige træffer: Henrik Dalsgaard trak ind i banen og med venstrebenet svævede han bolden ned bag det irske forsvar, hvor Martin Braithwaite kastede sig, fik en tå på og dirigerede kuglen forbi Darren Randolph.

Så var der fest nede bag det irske mål, hvor de danske tilskuere fejrede scoringen med spillerne velvidende, at Irland næppe kunne komme tilbage og lave to mål. Men så skete det; fem minutter før tid fandt et af de talrige irske indlæg Matt Doherty ved bageste stolpe, og han kunne uhindret udligne til 1-1. Så stod den på fem minutters nervepirrende afværgning af et blodtørstigt hold, Christian Eriksen appellerede forgæves for hånd på bolden på et kontraangreb, og det spidsede til, da der blev kaldt fire minutters ekstratid.

Danmark skal til EM, men jøsses, eller Ulysses, som de siger i Dublin, det holdt da lidt hårdt, ikke?

Efter en begivenhedsløs indledning måtte Danmark skifte tidligt ud, da Thomas Delaney vrikkede rundt på en ankel efter en tackling på Alan Browne. I stedet skulle Pierre Emile Højbjerg i al hast varme op, men i flere minutter var danskerne en mand i undertal, ikke en situation, irerne evnede at udnytte til at forsøge at skabe en chance.

I det hele taget var det vanskeligt at se, at hjemmeholdet for alvor skulle kunne true Danmark. Presset på de fire bageste danske markspillere var halvhjertet, Irland var tydeligvis respektfulde over danskernes evne til at udnytte hurtige omstillinger efter boldtab på midtbanen.

Mens irerne skulle vinde, så Danmark ingen grund til at forcere spillet unødigt for at bringe sig i vanskeligheder.

Kampens første fjerdedel savnede i den grad magiske øjeblikke, men Christian Eriksen var tæt på at finde et, da han blev headet fri på kanten af feltet af Andreas Cornelius, som i samme aktion fik en ordentlig en på sinkadusen i duellen med John Egan og i hast måtte have en rulle gazebind om hovedet.

Christian Eriksens hug? Rettet af til et hjørnespark.

Allerede efter en halv time var Åge Hareide tvunget til sin anden udskiftning, da Andreas Cornelius i en lille spurt ved sidelinjen tilsyneladende fik en fiberskade. Det gav plads til Kasper Dolberg, og så måtte Danmark undvære en stærk spil-op-station og i stedet prøve at udnytte Kasper Dolbergs evner til at løbe med den rette timing i feltet.

Irernes Conor Hourihane fik en pludselig chance efter 35 minutter, da Lasse Schöne ikke fik prikket bolden væk, men hans afslutning kunne Kasper Schmeichel roligt samle op. Kort efter prøvede Alan Browne fra distancen efter at en høj bold var dirigeret hen for hans fødder, men præcisionen manglede.

Irerne trak sig i flere faser langt ned foran eget mål, når danskerne havde bolden, og det forhindrede, at en spiller som Christian Eriksen fik særlig meget konstruktivt at arbejde med. Danmark fik ikke spillet sig frem til en regulær målchance, irerne nåede frem til en enkelt – to hvis man tæller et indlæg mod fjerneste stolpe med - men for danskerne var det sådan set ligegyldigt, da kampen stadig stod 0-0 ved halvtid.

Dermed levede kampen, hvis man da man kan tillade sig at hæfte det begreb på en usædvanlig stillestående og taktisk låst fodboldkamp.

Efter pausen tiltvang irerne sig et par hjørnespark, hvoraf det sidste fik lov til at passere tæt under mål uden at en irer kunne nå frem. Kort efter var den forkerte spiller, Christian Eriksen, som blev sendt af sted i et kontraangreb, i stedet for at gå direkte mod mål valgte han at trille kuglen skråt bagud til Martin Braithwaite, der ikke fik ramt en medspiller.

Der var små tegn på, at kampen ville åbne op. Og det lignede mest, at det var irerne, der ville indlede med en anelse risiko. For det danske spil gang ikke sammen, flere af spillerne virkede hæmmede og låste i bevægelserne og begik elementære fejl.

Alt det var glemt efter sidste fløjt. Ligesom kampen.

Genlæs livebloggen her:

BRANCHENYT
Læs også