Erhverv

Lad ikke de lave priser narre dig på black friday

De lave tilbudspriser på black friday er ikke altid så gode, som de ser ud til, viser en undersøgelse fra Forbrugerrådet Tænk.

Fredag morgen åbner butikkerne op til Black Friday.

Black friday rammer butikkerne fredag, og det kan være fristende at klare alle julegaveindkøbene på denne tilbuddenes dag.

Men det kan også betale sig at overveje det en ekstra gang, inden man svinger dankortet. Priserne er nemlig ikke altid lige så gode, som de ser ud til.

»Priserne til Black Week, Black Friday og Cyber Monday kan se lave og tillokkende ud, og ofte skriver butikkerne, at der kun er få varer på tilbud, så du skal være hurtig og slå til, før varen er udsolgt,« skriver Forbrugerrådet Tænk på sin hjemmeside.

Ifølge Forbrugerrådet Tænk kan man dog risikere, at man i virkeligheden slet ikke sparer noget på at købe de såkaldt ’nedsatte varer’ på den store udsalgsdag.

I nogle tilfælde kan man endda komme til at betale mere for produktet, end det oprindeligt kostede. Det kan eksempelvis skyldes, at butikker sætter prisen op på produktet i månederne op til udsalget.

Særligt ved køb af fladskærme på black friday kan man ende med at blive snydt, forklarer Forbrugerrådet Tænk på sin hjemmeside. Forbrugerrådet har nemlig lavet en undersøgelse af priserne på fladskærme i danske butikker, og den viser, at over halvdelen af de testede skærme kostede det samme under black friday som dagen før - to af skærmene kostede endda mere under black friday.

Undersøgelsen viste også, at 42 pct. af fladskærmene kostede mere på black friday, end hvad de tidligere havde været på tilbud til.

Man kan altså hurtigt ende med at betale mere for en vare, hvis man bliver for grebet af black friday-stemningen.

Forbrugerrådet Tænk har derfor listet fire ting på sin hjemmeside, som man skal huske at tjekke, inden man køber noget på black friday

  1. Er prisen god nok?
  2. Har du returret?
  3. Har du brug for varen?
  4. Er varen den bedste for dig?

Det handler altså om at gøre sit forarbejde, inden man bevæger sig ud for at købe julegaverne på tilbud. Tjek, hvad produkterne koster på hjemmesider op til dagen, og om der er nogle steder, man kan få produktet billigere, end i de fysiske butikker på black friday.

Black friday startede i USA, men begyndte så småt at komme til Danmark i 2013 og de følgende år. Sidste år brugte danskerne samlet set mere end 1,9 mia. kr på dagen. Dagen ligger altid på fredagen efter den amerikanske helligdag Thanksgiving.

Læs også