Erhverv

NKT undersøger muligheder for salg af Photonics

I tredje kvartal leverede NKT dårligere end ventet i kabelforretningen, som havde klar tilbagegang i både omsætningen og driftsindtjeningen.

Foto: NKT Photonics
NKT

NKT, der er et industrielt holdingselskab inden for energikabler, optiske komponenter, lasere og krystalfibre, har sent onsdag leveret regnskabstal for tredje kvartal, og samtidig har selskabet justeret på sine forventninger til hele året.

Selskabet forventer nu en omsætning i den nedre halvdel af det tidligere udmeldte spænd på cirka 0,9-1,0 mia. euro.

Selskabets driftsrentabilitet (EBITDA) forventes også at blive i den nedre halvdel af det tidligere udmeldte spænd på cirka 10-30 mio. euro.

Det meddeler NKT i en fondsbørsmeddelelse.

I tredje kvartal leverede NKT dårligere end ventet i kabelforretningen, som havde klar tilbagegang i både omsætningen og driftsindtjeningen i forhold til samme periode sidste år. Omvendt klarede Photonics sig bedre end ventet.

I kabelaktiviteterne faldt omsætningen opgjort i standardmetalpriser til 232,4 mio. euro fra 286,9 mio. euro i samme periode sidste år, og det det operationelle driftsresultat (EBITDA) faldt til 6,9 euro fra 26,1 mio. euro året før. 

De finansielle forventninger, der blev præsenteret i november 2018, var baseret på to overordnede antagelser om at forbedre indtjeningen i Applications og vinde flere højspændingsordrer med finansiel betydning for 2019.

I NKT Photonics, hvor fokusområdet er optiske lasere, forventes en organisk omsætningsvækst på cirka 10% (tidligere 15-20%), og EBITDA-marginen forventes at blive i den høje ende af det tidligere udmeldte spænd på cirka 15-20%.

NKT meddeler samtidig, at bestyrelsen har besluttet at afsøge de strategiske alternativer for NKT Photonics med det formål at optimere værdiskabelsen, at positionere NKT Photonics til langsigtet vækst og at nedbringe gældsandelen på NKT A/S’ balance.

- I dag igangsætter vi en afsøgning af de strategiske alternativer for NKT Photonics for at optimere den værdiskabelse, vi mener forretningen har. Det er nu det rette tidspunkt for en sådan proces for at positionere NKT Photonics til langsigtet vækst og for at understøtte, at vi nedbringer gældsandelen på NKT's balance, siger Jens Due, der er bestyrelsesformand hos NKT, i meddelelsen.

NKT har ikke fastlagt en endelig tidsramme for afslutningen af afsøgningen af strategiske muligheder, og der er heller ikke fastlagt nogen beslutning om en bestemt transaktionsform eller alternativt udfald, oplyser selskabet.

BRANCHENYT
Læs også