Skandaleramt pizzakæde er ikke genopstået med den ønskede fart

Der er åbnet fem Domino's Pizza-restauranter, efter kæden blev genoplivet tidligere på året. Den nye ejer er stødt på udfordringer.

Domino's Pizza gik konkurs i Danmark tidligere i år. Senere blev aktiverne fra konkursboet købt. Foto: Nikki Fox/Daily News-Record via AP.

Tidligere på året gik den skandaleramte pizzakæde Domino’s Pizza konkurs i Danmark.

Senere blev kæden genoplivet, da australske Domino’s Pizza Enterprises købte konkursboets aktiver. I den forbindelse blev det meldt ud, at den nye ejer havde planer om at genåbne op mod 24 restauranter.

Selvom det er mere end et halvt år siden, at den nye ejer kom til, er der hidtil ”kun” blevet pustet nyt liv i fem Domino’s Pizza-restauranter - alle på Sjælland.

Målet var at åbne 20 nye restauranter i løbet af det første år under den nye ejer. Men det kommer ikke til at ske, fortæller Domino’s Pizza Enterprise nu.

For ifølge Kellie Taylor, Domino’s Pizza Enterprises danske landechef, er det planen nu i stedet at åbne otte nye restauranter inden juli 2020. Så der i alt er 13 restauranter i kæden ved sommertid næste år.

»Vores oprindelige udfordring var at reetablere driften og få de rigtige systemer på plads i forhold til restaurantudstyr, it-systemer og andre centrale funktioner. Nu kan vi med glæde meddele, at det er veloverstået, og at det giver os mulighed for at rulle nye restauranter ud meget hurtigere,« skriver Kellie Taylor.

Den danske landechef tror på, at det lykkes at åbne de bebudede otte nye restauranter inden sommer næste år.

Domino’s Pizza Enterprises er såkaldt franchisetager fra det amerikanske Domino’s Pizza International. Domino’s Pizza Enterprises er børsnoteret i Australien og driver 2.500 restauranter i en lang række lande verden over.

Domino’s Pizza gik i marts i år konkurs. Det skete, efter at TV2-programmet ”Operation X” afslørede en række kritisable hygiejneforhold i flere af pizzakædens restauranter.

Efter at ”Operation X” havde dokumenteret de kritisable forhold, gennemførte Fødevarestyrelsens Rejsehold i september en kontrol på Domino’s Pizzas 30 restauranter. 22 af restauranterne fik sanktioner.

Siden købte Domino’s Pizza Enterprises aktiverne fra konkursboet for 2,5 mio. euro, svarende til 18,7 mio. kr.

Læs også