Erhverv

Italiensk topklub rykker tættere på et salg

Den italienske topklub AS Romas amerikanske ejerkreds kan være på vej til at sælge klubben til en ny amerikaner.

Billede fra da AS Roma mødte FC Barcelona i kvartfinalen i Champions League på det olymiske stadion i Rom i april 2018. Arkivfoto: AFP PHOTO/Isabella Bonotto.

Den italienske fodboldklub AS Roma kan være på vej til at skifte hænder.

Efter længere tids rygter har den italienske hovedstadsklub udsendt en fondsbørsmeddelelse, hvor klubben bekræfter, at der er igangsat indledende forhandlinger mellem klubbens nuværende ejere og en potentiel køber.

Det skriver erhvervsmediet Financial Times.

AS Roma ejes i dag af et investorkonsortium bestående af en række amerikanske milliardærer, der har siddet på magten i klubben siden 2011.

Men flere kilder tæt på processen fortæller Financial Times, at investorkredsen er i dialog med en anden amerikaner med milliarder på kistebunden, nemlig Daniel Friedkin, der har tjent sine mange dollar i bilindustrien.

Ifølge Financial Times er den nuværende ejerkreds – med AS Roma-præsident James Pallotta i spidsen – trætte af manglende samarbejdsvillighed fra de lokale myndigheders side.

Ejerkredsen har flere gange luftet idéen om at bygge et nyt stadion som alternativ til det gamle Stadio Olimpico, som AS Roma i dag deler med ærkerivalen SS Lazio, men uden at møde opbakning fra politisk side i Rom, og nu er tålmodigheden tilsyneladende opbrugt.

AS Roma var den første italienske topklub, der kom på udenlandske rigmændshænder, da den amerikanske investorkreds købte sig ind i klubben. Siden er flere andre italienske klubber også blevet overtaget af udenlandske investorer - herunder de to klubber fra Milano, AC Milan og Inter Milan. De er begge ejet af kinesiske investorer.

AS Roma er i øjeblikket placeret på en 6. plads i den bedste italienske fodboldrække Serie A - samme plads som klubben endte på i sidste sæson.

BRANCHENYT
Læs også