Erhverv

Britisk knockout til Uber

Uber har 21 dage til at appellere afgørelsen fra Londons transportmyndighed.

Uber har 21 dage til at appellere afgørelsen og kan fortsætte sine aktiviteter i byen, imens en domstol overvejer beslutningen. Foto: AP/Seth Wenig

Samkørselstjenesten Uber har mistet sin licens i den britiske hovedstad, London, på grund af bekymring for brugernes sikkerhed.

Det skriver Bloomberg News.

Det er Londons transportmyndighed, Transport for London, der har nægtet at give det amerikanske selskab en ny licens til at operere i London.

Selv om Uber har taget skridt for at imødekomme nogle af regulatorens bekymringer, er myndigheden stadig bekymret for, at uautoriserede chauffører kan manipulere appen til at transportere passagerer, skriver Londons transportmyndighed i en meddelelse mandag.

Uber har 21 dage til at appellere afgørelsen og kan fortsætte sine aktiviteter i byen, imens en domstol overvejer beslutningen.

Transportmyndigheden er især bekymret over "en sårbarhed i appen", der lader uautoriserede chauffører uploade deres foto til Uber-chaufførers konti, hvilket gør det mulighed for dem at hente passagerer under indtryk af at være en autoriseret chauffør.

Ifølge Bloomberg News er London et af de mest lukrative markeder for Uber uden for USA, hvor omkring 45.000 er chauffører via tjenesten.

Uber-aktien falder med 5,8 pct. i det amerikanske formarked mandag.

BRANCHENYT
Læs også