Erhverv

Truck-fight: Ford udfordrer Tesla til "en mere lige kamp"

Ford er stærkt utilfreds med en video fra Tesla og Elon Musk, der viste Teslas nye pick-up truck slæbe afsted med en Ford F-150.

Grundlægger og adm. direktør Elon Musk præsenterer den kommende elbil, Tesla Cybertruck, som skal konkurrere med de 6.500 pickup trucks med forbrændingsmotorer, der dagligt sælges i USA. Fire dage efter præsentation har Tesla modtaget flere end 200.000 forudbestillinger. Bag Elon Musk kan man ane opstillingen til tovtrækningen mellem Tesla og en Ford F-150. Foto: AP/Ringo H.W. Chiu

I sidste uge afslørede Tesla sin nye futuristiske Cybertruck med elbilproducentens topchef Elon Musk på scenen i Los Angeles.

Elon Musk viste blandt andet et kort videoklip med Teslas truck, der konkurrerede mod Fords mest populære pick-up F-150 i en tovtrækningskonkurrence.

De to biler var forbundet med et tov og skulle køre i hver sin retning. Men Tesla Cybertruck vandt klart og slæbte Fords F-150 afsted med skrigende baghjul - endda op ad bakke.

Tesla lagde senere klippet ud på Twitter, og det er blevet vist flere end 12 mio. gange.

Men nu har Ford udfordret Elon Musk og hans truck til en reel kamp.

Ford hævder, at Elon Musk bevidst har brugt en ”letvægtsudgave” af deres bil, og at sammenligningen var som at sammenligne æbler med pærer.

Derfor har en af Ford’s vice presidenter, Sundeep Madra, udfordret Tesla:»Hej Elon Musk - send os en Cybertruck, og så skal vi nok gennemføre en ”æbler-med-æbler” test for dig,« skrev han til Teslas stifter.

Og Elon Musk har tilsyneladende accepteret udfordringen. »Bare kom i gang (med testen, red.),« lød gensvaret fra Elon Musk til Sundeep Madra.

Ifølge CNBC kan udfordringen allerede blive en realitet i næste uge, og den vil sandsynligvis blive tilgængelig for offentligheden via webcast.

Ford siger, at den F-150 model, som Elon Musk brugte i sit Twitter klip, sandsynligvis kun har træk på to hjul og ikke er en firehjulstrukken. Desuden kan spørgsmålet om hvor meget vægt, der var på de to biler samt dæktypen have spillet ind, ifølge Ford.

BRANCHENYT
Læs også