Erhverv

Tysk bilgigant skal skære 9.500 job

Den tyske bilproducent Audi skal over de kommende år skære 9.500 stillinger. Til gengæld skal der ansættes 2.000 nye medarbejdere til produktionen af elbiler.

Arkivfoto: Martin Meissner/AP. Foto: Martin Meissner/AP

Bilproducenten Audi skal over de kommende år nedlægge 9.500 stillinger i hjemlandet Tyskland.

Audi meldte tirsdag ud, at bilgiganten er nået til enighed med de ansattes fagforeninger efter flere måneders forhandlinger.

Det skriver flere internationale erhvervsmedier - herunder Bloomberg.

Ifølge Audi, der er ejet af Volkswagen Group, skal spareplanen løfte indtjeningen med ca. 6 mia. euro, svarende til knap 45 mia. danske kroner.

»Vi håndterer nu en række strukturelle udfordringer, der skal forberede Audi på fremtiden. Vi gør Audi til en mere smidig og effektiv forretning,« siger Audis topchef Bram Schot.

Ifølge udmeldingen fra Audi skal fyringerne finde sted frem mod 2025. Antallet af stillinger, der skal nedlægges, svarer til ca. 15 pct. af alle Audis ansatte i Tyskland, og de nedlagte stillinger skal bl.a. findes blandt frivillige aftrædelser og naturlig afgang.

Når stillingerne er nedlagt, vil Audi have ca. 50.000 medarbejdere tilbage i Tyskland, der omvendt er blevet lovet sikkerhed omkring deres job frem til udgangen af 2029.

Samtidig kan de tilbageværende Audi-ansatte se frem til at få nye kolleger, mens andre forlader bilproducenten. Som en del af strategien planlægger Audi at oprette 2.000 nye stillinger, der skal arbejde på produktionen af elbiler og digitale løsninger.

BRANCHENYT
Læs også