Erhverv

Maersk Drilling fastholder forventninger til året

Omsætningen i tredje kvartal blev på 294 mio. dollars, og Maersk Drilling regner med et driftsoverskud på 400 mio. dollars i år.

Maersk Driling fastholder sine forventninger til året i sin tredje kvartals meddelelse. Foto: PR

Maersk Drilling kom ud af tredje kvartal med en omsætning på 294 mio. dollars. Der er lidt lavere end i andet kvartal, hvor omsætningen landede på 315 mio. dollars.

Dermed fastholder Maersk Drilling de tidligere udmeldte forventninger om et driftsresultat på omkring 400 mio. dollars for hele 2019.

Til gengæld bliver anlægsinvesteringerne i den lave ende af forventningerne. Maersk Drilling forventer et niveau omkring 300 mio. dollar mod tidligere 300-350 mio. dollars.

Olie- og gasefterforsknings koncernens ordrebeholdning ligger på 2,2 mia. dollars og de såkaldte kontrakter for fremtiden - forward contract coverage - er på 71 pct. for resten af 2019, skriver selskabet i en trading update.

En trading update skal ikke forveksles med et egentligt kvartalsregnskab og indeholder blot få tal.

»Vores resultater i 2019 er fortsat på rette vej, og vi fastholder vores forventninger til resultatet for hele året. Vi ser fortsat et marked på vej frem, skønt varigheden af nye kontrakter er relativ kort. Jeg er glad for, at vi har sikret os flere nye kontrakter og til forbedrede dagsrater,« skriver koncernchef Jørn Madsen fra Maersk Drilling i opdateringen.

Antallet af dage med produktionsudstyret - borerigge og -skibe - under kontrakt landede på 1608 dage. Det giver en udnyttelsesgrad på 76 pct. Til sammenligning var procentsatsen 82 i andet kvartal.

Priserne på kontrakterne i tredje kvartal lå på 183.000 dollars pr. dag mod en lidt højere pris i andet kvartal på 185.000 dollars om dagen.

BRANCHENYT
Læs også