Erhverv

Ny aktionær: Manchester City-ejer er nu verdens mest værdifulde fodboldselskab

Med en investering på 500 mio. dollars er værdien af selskabet bag bl.a. fodboldklubben Manchester City nu verdens mest værdifulde af sin slags.

Pep Guardiola (th.), manager i Manchester City, har i denne sæson måttet se Liverpool løbe med al succesen i Premier League, hvor sidstnævnte indtil videre har vist sig at være aldeles suveræn. Foto: Arkiv.

Ordene Machester City og købeklub er de seneste år gået hånd i hånd, men måske har det i virkeligheden slet ikke været nogen dårlig idé.

I hvert fald har selskabet bag fået en investering på 500 mio. dollars, og det værdisætter ejerselskabet bag bl.a. Manchester City til 4,8 mia. dollars, hvilket gør det til det mest værdifulde selskab, der ejer et fodboldhold.

Kapitalfonden Silver Lake har for de 500 mio. dollars fået lige over 10 pct. af aktierne i selskabet City Football Group (CFG), der er ejet af den arabiske milliardær Sheikh Mansour.

»Silver Lake er en global leder inden for investeringer i teknologi, og vi er begejstrede for både værdiansættelsen og investeringen i CFG, og de muligheder for yderligere vækst, som partnerskabet fører med sig,« udtaler Khaldoon Al Mubarek, formand for CFG, i en kommentar ifølge CNN.

Bysbørnene fra Manchester United, den røde del af byen, er i øjeblikket værdisat til omkring 2,75 mia. dollars på børsen.

Da Forbes tidligere på året vurderede alle verdens sportsklubber, var det NFL-holdet Dallas Dowboys der med 5 mia. dollars var mest værd. På anden pladsen baseball-holdet New York Yankees med en værdiansættelse på 4,6 mia. dollars.

BRANCHENYT
Læs også