Erhverv

Apple har bøjet sig for russisk pres: Verdenskort er ændret

Krim-halvøen bliver nu vist som russisk territorium i Apples apps.

Arkivfoto: Mike Segar/Reuters

Internationale fordømmelse har årevis været omverdenens reaktion på, at Krim-halvøen blev annekteret af Rusland i 2014. Men nu har tech-giganten Apple tilsyneladende valgt at bøje sig for russisk pres og viser Krim-halvøen som del af Rusland i deres apps.

Det skriver BBC.

I en kort meddelelse fra det russiske parlament, dumaen, kan man læse, at »Krim og Sevastopol optræder nu på Apples apparater som russisk territorium.«

Hovedparten af det internationale samfund - inklusiv EU og USA - anerkender ikke Ruslands anneksion af Krim.

Apple har i månedsvis været under pres fra russisk side over det, som man har bekrevet som en "unøjagtighed" i måden, som Krim-halvøen har været betegnet.

Tech-giganten havde foreslået, at man kunne vise Krim som uafklaret territorium - der hverken var del af Rusland eller Ukraine.

Dette blev dog afvist af russerne, der ifølge Interfax påpegede overfor Apple, at russisk lov fastslår, at det er en kriminel handling at omtale Krim som en del af Ukraine.

BBC har tjekket adskillige iPhones, og konklusionen er, at ændringen kun er synlig for russiske Apple-brugere. I resten af verden bliver det omstridte område ikke vist som tilhørende et specifikt land.

BRANCHENYT
Læs også