Erhverv

Bestseller-ejers investeringsselskab skuffer: Overskuddet falder

Overskuddet i Anders Holch Povlsen holdingsselskab Heartland skrumper, viser nyt årsregnskab. Egenkapitalen fortsætter dog med at stige og er vokset med næsten 1,5 mia. kr. siden sidste år.

Anders Holch Povlsen, ejer af Bestseller-koncerne og bestyrelsesformand i Heartland. Arkivfoto: Bestseller.

På trods af en stigende omsætning falder overskuddet i Bestseller-ejeren Anders Holch Povlsens investerings- og holdingselskab Heartland.

Det viser årsregnskabet for 2018/19, som Heartland har offentliggjort.

Selv om omsætningen voksede fra 29,1 mia. kr. sidste år til 32,4 mia. i år, dykker bundlinjen fra 2,5 mia. kr. til knap 1,2 mia. kr. i år, viser regnskabet.

Ledelsen i holdingselskabet er dog heller ikke blege for at anerkende, at årets resultat rammer uden for skiven.

»Årets resultat ligger under forventningerne. Resultatet er negativt påvirket af ikke-realiserede tab på langsigtede investeringer og skuffende afkast på en række investeringer,« står der i årsregnskabets ledelsesberetning.

Heartland er holdingselskab for Holch Povlsen-familien. Udover Anders Holch Povlsen, som indtager posten som bestyrelsesformand, sidder hans hustru Anne Holch Povlsen og hans forældre Troels Holch Povlsen og Merete Bech Povlsen også i bestyrelsen.

Heartland, der hører hjemme i Aarhus, har hundredvis af investeringer under sin portefølje.

Udover de mange vidtforgrenede investeringer inden for tøj- og modeindustrien gennem bl.a. Bestseller-imperiet og andre tøjmærker, investerer Heartland også i detailhandel, teknologi og ejendomme.

På trods af en bundlinje, som ikke vokser lige så meget som sidste år, er egenkapitalen i Heartland stadig på fremmarch.

Egenkapitalen voksede fra 24,4 mia. kr. sidste år til 26 mia. kr. i år, viser årsregnskabet.

Læs også