Erhverv
BREAKING

Fastfoodkæde i modvind for at droppe forbindelser til konservative kristne

Amerikanske Chick-fil-A oplever nu enorm kritik fra den fløj, der indtil nu har været kædens største støtte.

Den populære amerikanske kæde Chick-fil-A har tidligere været i vanskeligheder over sine holdninger til LGBTQ-samfundet. Foto: Rashid Umar Abbasi/ Ritzau Scanpix
USA

Nogle af USA’s mest fremtrædende konservative har rettet skarp kritik mod den amerikanske fastfoodkæde Chick-fil-A, efter at kæden har valgt at fjerne sine forbindelser til to konservative kristne grupper, der begge er imod ægteskaber mellem personer af samme køn.

Det skriver The Guardian.

De to republikanske politikere Mike Huckabee og Ted Cruz er nogle af de, der har valgt at gå ud offentligt og kritisere kæden.

Det har desuden også været en torn i øjet for højrefløjen, at kæden i 2017 tilsyneladende valgte at donere et større beløb til en borgerrettighedsorganisation, der støtter både LGBTQ-samfundet og den frie abort.

Chick-fil-A har ellers været ret så populær hos den amerikanske højrefløj på grund af sin økonomiske støtte til de to kristne organisationer The Salvation Army og The Fellowship of Christian Athletes.

»Hvis det er sandt, så har Chick-fil-A i den grad mistet sin retning. Millioner af kristne har været stolte af Chick-Fil-A’s modige støtte til religiøs frihed. At finansiere dem, der hader dine kunder, er bare trist,« skrev republikaneren Ted Cruz på Twitter.

Ifølge Mike Huckabee har Chick-fil-A »forrådt sine loyale kunder for penge,« skriver han ligeledes på Twitter.

Det har indtil nu ellers været den modsatte fløj, der har udtalt stor kritik af kæden. Chick-fil-A har tidligere på året måtte lukke sin første restaurant i England, da en massiv kritik fra en lokal LGBTQ-forening fik det storcenter, hvor restauranten lå, til afvise en forlængelse af lejekontrakten.

Og trådende til anti-LGBTQ har tidligere været ret så tydelige. Kædens administrerende direktør, Dan Cathy, har tidligere været meget åben omkring sin modstand af ægteskaber mellem personer af samme køn. Det har sat en dæmper på kædens udvidelser og kostet Chick-fil-A nogle ret så lukrative restaurantplaceringer.

BRANCHENYT
Læs også