Erhverv

Bestsellers detailselskab angriber pressede konkurrenter i Europa

Et selskab i den danske modekoncern Bestseller vil åbne 300 nye og store butikker for at vinde endnu flere kunder i dets 14 lande. Selskabets omsætning er steget med 22 pct. det seneste år.

Artiklens øverste billede
Bestseller Retail Europe har 730 Only-butikker i 14 lande - som her i tyske Oberhausen. PR-foto.

Trods et hårdt detailmarked i flere lande for netop modetøj sætter et selskab i modekoncernen Bestseller fart i dysten med de store konkurrenter i Europa. Selskabet vil udfordre med mange flere butikker - og endda i væsentlig større format end hidtil.

Bestseller Retail Europe A/S har udvidet med 125 nye butikker det seneste år og øget omsætningen med over en halv mia. kr. Målet er at fortsætte væksten.

Selskabet har nu 730 butikker på 14 markeder i Europa og er det bedst indtjenende retailselskab i Bestseller. Modekoncernen omsatte samlet i 2018/19 for 26,2 mia. kr. og fik et resultat før skat på 2,8 mia. kr.

»Vi er klar til at være på niveau med de allerstørste spillere på modemarkedet i Europa og udfordre dem. Vi har musklerne til ekspansion i et presset marked,« siger Finn Poulsen.

Han står i spidsen for Bestseller Retail Europe og har siden 1980’erne har været del af topledelsen i den familieejede danske modegigant Bestseller, der ejes af Anders Holch Povlsen. Finn Poulsen er både chef for modemærket Only samt adm. direktør for og partner i Bestseller Retail Europe med Only Stores-butikker i 14 lande.

Omsætningen i detailselskabet steg med 22 pct. til 3,1 mia. kr. – drevet især af de 145 nye butikker som er kommet til. Nøgletallet like-for-like viser, at salget i de eksisterende butikker stort set kører ligeud.

Finn Poulsen er chef for Bestseller Retail Europe samt modemærket Only.

Det sker i et europæisk marked for både detailhandel og mode, hvor flere mærker falder fra, og selskaber må bukke under. Derfor er Finn Poulsen klar i mælet med egen vurdering af resultatet:

»Jeg er lykkelig over, at vi i et særdeles turbulent marked og en konkurrencefyldt tid kan modbevise, at der kun er krise og negativitet i markedet for detailselskaber inden for tøj.«

De seneste to år har Bestseller Retail Europe haft en strategi om udelukkende at fokusere på ét koncept – nemlig Only Stores med tøj til piger og kvinder i Europa. Det giver ifølge Finn Poulsen resultat. Han fremhæver, at bruttoavancen således er steget med 300 mio. kr. til 1,9 mia.

»Vi har stædigt holdt fast samt videreudviklet konceptet. Derfor er vi klædt på til yderligere at udfordre i markedet. Strukturen er på plads til vækst med væsentlig større butikker end i dag,« mener Finn Poulsen.

Han fremhæver, at 300 af de eksisterende butikker de kommende år bliver udvidet til dobbelt størrelse. Samtidig etableres også meget store butikker på udvalgte placeringer i Europa.

Mens selskabet i 2018/19 åbnede 145 nye, er målet 120 butikker i det igangværende regnskabsår. Dog i større lokaler end i den tidligere ekspansionsplan. Selskabet har det seneste år desuden lukket 24 butikker. Finn Poulsen siger:

»Vi har lukket flere tabsgivende butikker i årets løb, og det vil også i 2019/20 være et vigtigt fokusområde. Desuden har vi konstant øje på omkostningerne og genforhandler fortsat en række huslejekontrakter for at sikre lavere husleje i et presset marked.«

For 2019/20 forventer selskabet at få et resultat før skat på 360-380 mio. kr.

Årsregnskab:

Bestseller Retail Europe A/S (mio. kr.) 2018/19 2017/18
Omsætning 3.028 2.485
Bruttofortjeneste 1.941 1.598
Resultat før skat 316 386
Egenkapital 1.036 912

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.