Erhverv

SAS-ansatte får mindre i bonus

Der er 29 mio. kr. i engangsbonus til de ansatte i SAS. Der var ellers afsat 100 mio. kr. til denne bonus efter sidste års rekordregnskab.

SAS opjusterede i november sine forventninger til overskuddet efter flere måneder med gode trafiktal. Foto: Jens Dresling

29 mio. svenske kr. Så meget har medarbejderne i SAS udsigt til at få udbetalt i bonus. Fordelt til alle ansatte vil det dreje sig om nogle få tusinde kr.

Oprindeligt var der afsat 100 mio. kr. i en særlig bonus til de omkring 11.000 medarbejdere i SAS. Denne særlige anerkendelse blev vedtaget efter det flotte regnskab sidste år, da indtjeningen var den højeste i adskillige år.

Størrelsen på bonus var imidlertid knyttet til resultaterne for det netop afsluttede regnskabsår, hvor resultatet før skat blev mere end halveret. Bestyrelsen har derfor vurderet, at 29 pct. af den afsatte bonus kommer til udbetaling.

En af årsagerne til det skuffende overskud er, at piloterne i SAS i juni gennemførte en strejke, der lammede trafikken i fem dage. SAS har opgjort, at strejken kostede selskabet 600 mio. svenske kr.

»Vi har lagt endnu et år bag os, og jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke de ansatte i SAS for deres dedikation. Det har været intensivt, og vi har leveret et stærkt resultat,« lød det sidste år fra koncernchef Rickard Gustafson.

De gode resultater fortsatte altså ikke i 2019, og derfor bliver beløninngen til medarbejderne mindre.

BRANCHENYT
Læs også