Erhverv

Flyselskab vil have passagererne til at spise de tomme kaffekopper

Luftfarten vil være mere bæredygtig. Air New Zealand tester derfor spiselige alternativer til de millioner af plastickopper, som bruges i flyene.

Den spiselige kop testes af Air New Zealand. PR-foto

I luftfartsindustrien er der - som i alle andre brancher - stort fokus på at finde nye og bæredygtige værktøjer. Et af dem i flyene kan blive at afskaffe plastickrus til kaffe. I stedet skal passagerer spise krusene.

I hvert fald er Air New Zealand i gang med at teste spiselige kopper i et prøveprojekt. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Kopperne er fremstillet af biscotti – italienske kiks med vaniljesmag. De produceres af selskabet Twiice, som også er hjemmehørende i New Zealand.

Målet er at afskaffe engangskrusene i flyene, og dermed nedbringe både brugen af plastic samt reducere affaldsmængderne, som skal med retur på landjorden, betydeligt.

»Vi har arbejdet tæt sammen med Twiice om at udvikle fremtidens, spiselige kop som også er vandtæt. Kopperne er et stort hit hos kunderne, der allerede har brugt dem, og vi anvender dem også til dessert,« udtaler Niki Chave, som er chef for kundeservice i Air New Zealand.

Hos Twiice mener selskabets medstifter Jamie Cashmore, at de spiselige kopper kan komme til at spille en væsentlig rolle i fremtidens udvikling af emballage inden for fødevarer. Selskabet er ved at udvikle andre nye produkter i samme retning.

De spiselige kopper er fremstillet af papir og mel. Og skal erstatte de ca. 15 mio. plastickopper. som Air New Zealand hvert år bringer retur fra flyene og videre til affaldshåndtering.

Niki Chave i Air New Zealand siger, at selskabet vil fortsætte arbejdet med at udvikle nye og mere bæredygtige løsninger - både sammen med Twiice og andre selskaber.

BRANCHENYT
Læs også