Erhverv

SAS er igen Nordens største flyselskab

SAS var længe det ubestridt største af de to, men i starten af 2017 overhalede Norwegian SAS efter flere års voldsom vækst drevet af massive investeringer i nye fly og ruter. Foto: Jens Dresling

De seneste trafiktal fra de nordiske rivaler SAS og Norwegian viser, at SAS igen er det største af de to. Det skriver branchemediet Check-in.dk.

SAS var længe det ubestridt største af de to, men i starten af 2017 overhalede Norwegian SAS efter flere års voldsom vækst drevet af massive investeringer i nye fly og ruter.

- Vi kan konstatere, at det, der nærmest har været en naturlov i Skandinavien, siden SAS blev etableret, ikke længere er gældende. De er ikke længere størst i Skandinavien, sagde luftfartsanalytiker hos Sydbank Jacob Pedersen på det tidspunkt til Ritzau.

I takt med, at Norwegians økonomi har været presset har selskabet dog solgt ud af sin flåde og lukket ruter. Og SAS er nu igen det største målt på antal passagerer af de to.

Ifølge Check-in fløj Norwegian 2,3 millioner passagerer i november, en markant tilbagegang sammenlignet med samme periode sidste. SAS gik dog en smule frem i november og fløj 2,4 millioner passagerer. Samlet fløj SAS ifølge Check-in.dk 72.965 flere passagerer end Norwegian i november.

BRANCHENYT
Læs også