Erhverv

Fransk medicinalgigant køber californisk selskab i milliardhandel

Med købet håber Sanofi at kunne videreudvikle på kombinationsbehandlinger til kræft. Foto: Jacques Brinon/AP

Det franske medicinalselskab Sanofi køber det amerikanske biotekselskab Synthorx, der fokuserer på at forlænge og forbedre livet for patienter med kræft og andre autoimmune sygdomme, i en handel til 2,5 mia. dollar., svarende til knap 17 mia kr.

Det fremgår af en meddelelse fra det franske selskab mandag morgen forud for børsens åbning.

Dermed betaler Sanofi 68 dollar per aktie i kontanter. Fredag ved børsens lukketid kostede en aktie i Synthorx 25,05 dollar. Præmien kan dermed opgøres til 171 pct. i forhold til fredagens kurs.

- Købet passer perfekt til vores strategi om at bygge en portefølje med produkter af høj kvalitet og lede innovation. Derudover er det på linje med vores mål om at opbygge vores onkologi-franchise med potentielt prisændrende medicin og nye kombinationer, siger Paul Hudson, administrerende direktør i Sanofi, i meddelelsen.

John Reed, der er global chef for forskning og udvikling i det franske selskab, tilføjer, at Synthorxs nye platform allerede har produceret et molekyle, der har potentiale til at blive et fundament for den næste generation af kombinationsbehandlinger til kræft.

BRANCHENYT
Læs også