Erhverv

Leo Pharmas superhåb leverer varen i altafgørende studie

Danmarks tredjestørste medicinalkoncern ser med lægemiddelkandidaten tralokinumab ud til at have ramt rigtigt, efter at tralokinumab netop har leveret positive data i det sidste studie.

Leo Pharma skiftede tidligere på året topchef, da Gitte Aabo stoppede. Hun er i dag adm. direktør i høreapparatselskabet GN Hearing, mens topjobbet i Leo Pharma varetages af Catherine Mazzacco. Foto: PR

Medicinalvirksomheden Leo Pharma er kommet et stort skridt tættere på at kunne tage kampen op med de helt store giganter på verdensmarkedet for behandling af hudsygdomme.

I et altafgørende studie med lægemiddelkandidaten tralokinumab til behandling af bl.a. hudsygdomme som eksem har det nemlig leveret varen.

Det oplyser det danske medicinalselskab i en pressemeddelelse.

De nye data kommer fra et fase 3-studie, der er den sidste udviklingsfase, inden et lægemiddel typisk kommer på markedet.

Her har lægemiddelkandidaten leveret på alle målepunkterne, og det betyder, at Leo Pharma nu er kommet et stort skridt nærmere en godkendelse af midlet.

»Vi er meget opmuntrede af disse studieresultater, som viser, at tralokinumab kan være en effektiv og veltolereret langsigtet behandlingsmulighed for patienter, der lever med invaliderende kroniske hudsygdomme,« udtaler Kim Kjøller, koncernforskningsdirektør i Leo Pharma, i en kommentar.

At data er vigtige, understreges af, hvor mange penge Leo Pharma har betalt for at få adgang til netop tralokinumab.

Leo Pharma betalte i sommeren 2016 115 mio. dollars til britisk-svenske AstraZeneca for de globale rettigheder til lægemiddelkandidaten inden for hudsygdomme og forpligtede sig desuden til at betale op til 1 mia. dollars ved opnåelsen af særlige kommercielle milepæle samt royalties af salget.

Med de positive data åbner der sig også for alvor en mulighed for, at Leo Pharma vil kunne tage kampen op med medicinalkæmper som schweiziske Novartis, franske Sanofi og amerikanske Pfizer.

Det er nemlig de aktører, der i dag dominerer inden for biologiske lægemidler, midler baseret på levende organismer som f.eks. også insulin i en helt anden boldgade er, til behandling af hudsygdomme.

Det område har Leo Pharma aldrig været aktive på, men nu ser det altså ud til, at det kun er et spørgsmål om tid, før det bliver en realitet.

Leo Pharma planlægger at indsende registreringsansøgning om markedsføringstilladelse til sundhedsmyndighederne i løbet af 2020.

BRANCHENYT
Læs også