Erhverv

Analytiker: B&O's nedjustering øger risikoen for salg af nye aktier

B&O's nedjustering kommer på baggrund af et andet kvartal, der er gået helt galt for B&O. Salget faldt hele 31 pct. i lokal valuta til 627 mio. kr. Foto: Simon Fals
B&O

Tirsdagens nedjustering fra Bang & Olufsen løber op i mindst 200 mio. kr. alene målt på pengestrømmene, i forhold til de forventninger der lå i markedet inden meldingen.

Det konstaterer analytiker i ABG Sundal Collier Andre Thormann, der af samme grund er bekymret for, hvordan B&O har tænkt sig at leve op til sin målsætning om at have en kassebeholdning på mindst 500 mio. kr.

Ved indgangen til i år havde B&O således 492 mio. kr. i kassen, og pengestrømmene ventes nu at blive negative med 100-150 mio. kr. i år, så risikoen for, at B&O snart må bede enten aktionærerne eller sine långivere om flere midler, virker til at være steget.

- Vi har været bekymrede for det her allerede før nedjusteringen.

- Hvordan får B&O penge, hvis de mangler dem? De kan enten gå ud at låne dem eller lave en udstedelse. Så ja, det er nogle af de værktøjer, der kan blive taget i brug, siger Andre Thormann til Ritzau Finans.

B&O's nedjustering kommer på baggrund af et andet kvartal, der er gået helt galt for B&O. Salget faldt hele 31 pct. i lokal valuta til 627 mio. kr.

Det sker, selv om salget i september og oktober ifølge B&O levede op til selskabets egne estimater. Til gengæld har salget i november været væsentligt lavere end ventet, og det har fået den nye topchef, Kristian Teär, til at skære dybt i prognosen for 2019/20.

- Nedgangen i november er noget, man godt kan blive lidt bange for, da det viser en nedgang i trenden og kommer kort før jul, siger Andre Thormann.

For hele året venter B&O nu en salgsnedgang på 13-18 pct. mod tidligere encifret vækst.

Samtidig bliver pengestrømmene altså negative, og driftsmarginen, EBIT, ses lande på minus 4 til minus 9 pct. i 2019/20. Her var forventningen førhen, at den ville være bedre end i 2018/19, hvor den gik tilbage med 1,6 procentpoint til 2,1 pct.

BRANCHENYT
Læs også