Erhverv

Grundfos Fonden giver millionbeløb til UNICEF

15 år efter tsunamien ramte kysterne i Asien og Afrika, giver Grundfos Fonden et millionbeløb til UNICEFs beredskabspulje

Foto: AP Photo/Tatan Syuflana

Grundfos Fonden har bevilget et millionbeløb til UNICEFs beredskabsfond – Emergencies 365. Det sker 15 år efter, at den altødelæggende tsunami ramte store dele af Asiens og Afrikas kyster.

Det skriver UNICEF i en pressemeddelelse.

»Når katastrofer sker, er det helt afgørende, at der kan rykkes hurtigt ud med hjælp og bistand. En af de vigtigste og mest basale ting, der skal gøres er blandt andet at sørge for drikkevand til de ramte. Derfor er det naturligt for os at støtte UNICEFs beredskab med 3.3 millioner kroner over de næste tre år,« siger Fondsdirektør Kim Nøhr Skibsted. 

Hos UNICEF Danmark understreger generalsekretær, Karen Hækkerup, det store behov for såkaldte frie midler, som er penge der kan bruges dér hvor behovet er aller størst, og som UNICEF kan sætte i spil, når en katastrofe rammer et sted i verden, og børn har akut behov for hjælp.

»En donation som denne fra Grundfos Fonden, er med til at sørge for, at vi hurtigt kan nå de børn der pludselig rammes af en katastrofe. Børn, der ikke ellers får den hjælp de skal have. Det er både vi, og alle verdens børn taknemmelige for,« siger Karen Hækkerup.

Erhvervsfonde er i stigende grad begyndt at øge støtten til humanitære formål, skrev Finans i sidste uge.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at de erhvervsdrivende fonde helt overordnet gav cirka samme beløb i 2017 og 2018. Men støtten til humanitære formål voksede betydeligt fra 640 mio. kr. i bevillinger i 2017 til 1.567 mio. kr. i 2018.

Lego Fonden meddelte for nylig, at den vil give 100 mio. dollars, altså omkring 670 mio. kr., over fem år til at hjælpe flygtninge i Østafrika. Det er samme beløb, som fonden sidste år forpligtede sig til at give til flygtninge fra hhv. Myanmar og Syrien. Også Novo Nordisk Fonden meddelte i sidste uge, at den vil give 165 mio. kr. til flygtninge fra konflikten i Syrien.

BRANCHENYT
Læs også