Erhverv

Facebook fjerner vildledende annoncer mod hiv-medicin

Annoncerne fokuserer på, at det hiv-forebyggende medicin, Truvada, kan forårsage skadelige bivirkninger som nyreproblemer.

Foto: AP Photo/Richard Drew.

Facebook har valgt at fjerne annoncer fra advokatfirmaer, der opfordrer homoseksuelle og biseksuelle mænd til at deltage i retsager mod hiv-forebyggende medicin som Truvada. Det sker efter flere klager fra det amerikanske LGTB-fællesskab.

Det skriver BBC.

50 amerikanske LGBT-foreninger og sundhedsorganisationer underskrev i december et åbent brev til Facebook, der argumenterer for, at annoncerne indeholder fejlagtige oplysninger »der kan sætte folk i livstruende fare«.

»Ved at lade disse annoncer fortsætte på platformene, er Facebook og Instagram med til at overbevise enkeltpersoner om at undgå PrEP (en hiv-beskyttende pille), hvilket kan føre til hiv-infektioner. Det skader folkesundheden,« stod der bla. i brevet.

Annoncerne fokuserede på, at det hiv-forebyggende medicin kan forårsage skadelige bivirkninger som bla. nyreproblemer.

Facebook har erklæret sig enig i, at budskabet i annoncerne er vildledende.

»Efter en gennemgang har vores uafhængige faktakontrol-partnere bestemt, at nogle af annoncerne vildleder folk om virkningen af Truvada. Som et resultat af det har vi afvist annoncerne, og de kan ikke længere vises på Facebook,« skriver virksomheden til BBC.

BRANCHENYT
Læs også