Erhverv

Klimagruppe føler sig "truet" med fyreseddel af Amazon

Nye retningslinjer kan ramme en gruppe Amazon-medarbejdere, der offentligt advokerer for en mere klimavenlig tilgang fra virksomhedens side.

Amazon oplyser ti BBC, at virksomheden politik ikke er rettet specifikt mod klimaaktivistiske medarbejdere, men gælder for alle. Foto: PASCAL ROSSIGNOL // Ritzau Scanpix

En gruppe af klimaaktivister, der er ansat hos internetgiganten Amazon, mener, at de er kommet i klemme efter at virksomhedens firmapolitik har fået en opdatering og derfor er i fare for at blive fyret.

Det skriver BBC.

Gruppen kalder sig selv ”Amazon Employees for Climate Justice” og har til formål at få Amazon til at tænke mere klimavenligt i sin drift.

Amazon selv siger dog, at deres politik om at ansatte ikke må komme med offentlige kommentarer omkring virksomheden ikke er ny, og derudover gælder den alle ansatte.

På Twitter skrev gruppen, at flere medarbejdere var blevet kontaktet af Amazons advokater samt personaleafdeling, der stillede spørgsmål til de offentlige udtalelser, de havde lavet.

Amazon oplyser til BBC, at der har været en nylig opdatering af personalepolitikken, der skulle gøre det nemmere for ansatte at deltage i eksterne aktiviteter.

»Vi har for nylig opdateret politikken og den tilhørende godkendelsesproces for at gøre det lettere for medarbejderne at deltage i eksterne aktiviteter såsom taler, medieinterviews og brug af virksomhedens logo. Som med enhver virksomhedspolitik, kan medarbejdere muligvis modtage en besked fra vores HR-team, hvis vi får kendskab til et eksempel, hvor en politik ikke følges,« siger en talsperson for Amazon til BBC.

Gruppen af klimabevidste ansatte har tidligere bedt Amazon om at opnå klimaneutralitet inden 2030, begrænse virksomhedens samarbejde med andre, der bruge fossile brændstoffer samt at stoppe støtte til politikere og lobbyister, der benægter klimaforandringer.


BRANCHENYT
Læs også