Erhverv
BREAKING

Gældsramte Lauritz.com retter blikket mod Asien

Det gældstyngede auktionshus vil erobre det asiatiske marked og har underskrevet hensigtserklæring med to kinesiske partnere.

Det dankse selskab Lauritz.com, der er børsnoteret i Sverige, vil udvide forretningen og indtage det asiatiske marked.  Arkivfoto: Lars Krabbe // Jyllands-Posten

Det danske online-auktionshus Lauritz.com retter nu for alvor blikket mod det asiatiske marked. Auktionshuset har underskrevet en hensigtserklæring med to kinesiske partnere Ali Auction og Tianrong Investment Group. Det oplyser Lauritz.com i en pressemeddelelse.

Det er planen, at Lauritz.com skal udrulle sit koncept til det asiatiske marked, hvor 51 pct. af den planlagte joint venture vil være ejet af Lauritz.com.

Lauritz.com oplyser også, at det gældstyngede selskab stadig er i forhandlinger omkring en ny finansieringsordning. Da forhandlinger om en ny finansieringsordning stadig er i gang, er amortiseringen af obligationsgælden forsinket og vil ikke blive gennemført i begyndelsen af januar 2020 som det tidligere er blevet oplyst.

I meddelelsen oplyser auktionshuset, at hensigtserklæringen vedrørende det planlagte joint venture også inkluderer planer for en ny finansiering for Lauritz.com Group.

Provenuet ska bruges primært til at tilbagebetale den aktuelle obligationsgæld. Det er en betingelse for den nye finansiering, at obligationsgælden tilbagebetales med en rabat.

Samlet set er hensigten bag den planlagte nye finansiering at styrke Lauritz.com’s balance med en højere egenkapital og en reduktion af gælden, oplyser auktionshuset.

BRANCHENYT
Læs også